sprečava gubitak kose

Jača korijen i smanjuje prhut: Ulje ružmarina efikasno je rješenje za gušću kosu

01.10.2023 u 20:12

Bionic
Reading

O ulju ružmarina sve se više govori na društvenim mrežama te korisnice ističu svoje oduševljenje njegovim učinkom na rast i gustoću kose

Zbog rezultata koje daje nakon kraćeg vremena kontinuirane primjene, ulje ružmarina došlo je na glas kao jedan od najcjenjenijih i najučinkovitijih prirodnih preparata za njegu kose.

'Riječ je o iznimno cijenjenom eteričnom ulju koje ima širok spektar djelovanja, od toniziranja kose do antioksidativnih svojstava', ističe Antonia Alvaro, osnivačica kozmetičke kompanije Sublime Oils.

Jača korijen i smanjuje prhut

Ružmarinovo ulje ne samo da pospješuje rast, već i pomaže u sprječavanju gubitka kose, zbog čega je odličan i kao preventivni preparat koji čuva zdravlje vlasišta. Uz to, sadrži karnozinu kiselinu koja umiruje nadraženo vlasište te je odličan saveznik u borbi protiv prhuti.

Nedavno usporedno istraživanje napravilo je procjenu uspješnosti ovog ulja i minoksidila, specifičnog aktivnog sastojka koji se nalazi u kupovnim preparatima za poticanje rasta kose.

'Istraživanje je pokazalo da ružmarinovo ulje ima vrlo sličnu učinkovitost kao minoksidil, ali je i uzrokovalo manji svrbež na tjemenu. Drugo istraživanje pokazalo je njegovu uspješnost u liječenju androgene alopecije i alopecije areate', ističe Alvaro.

Koje proizvode birati?

Ključ je u njegovoj sposobnosti da poboljša mikrocirkulaciju vlasišta zahvaljujući bioaktivnim tvarima: flavonoidima, taninima, ružmarinskoj kiselini, rozmaricinu, karnozinoj kiselini, vitaminu C i željezu.

Kao rezultat ovog povećanja dotoka krvi u vlasište, ulje ružmarina potiče oksigenaciju folikula kose, pomažući stimulirati rast i zaustaviti njen gubitak jačajući korijen.

Kada je riječ o konkretnim preparatima, na izbor imate čista eterična ulja ružmarina, biljne ekstrakte ili proizvode s visokim udjelom ružmarinova ulja. Preporuka stručnjaka je da prije upotrebe saznate više o osjetljivosti svoga vlasišta kako biste izabrali preparat koji je najviše u skladu s vašim potrebama.