MANU ATELIER

Torbicu ovog brenda sve češće viđamo u stajlinzima poznatih ljubiteljica mode

19.01.2022 u 10:10

Bionic
Reading

U samo nekoliko godina Manu Atelier, brend kožne galanterije i obuće koji su osnovale Beste i Merve Manastir u Istanbulu, uspio se etablirati među poznatim fashionisticama

Svoj uspjeh, naglašavaju sestre Manastir, duguju ocu. Godine 1954. Adnan Manastir emigrirao je s obitelji iz Makedonije u Istanbul. Kad mu je bilo samo jedanaest godina, donio je odluku koja će utjecati na njegov i život njegovih kćeri - školovao se za majstora kožne galanterije. S vremenom se istakao besprijekornim radom. Godine 1976. otvorio je radionicu na aveniji Istiklal, najpoznatijoj u turskom gradu. Ondje će mu odrastati kćeri i učiti zanat.

Sestre Manastir osnovale su Manu Atelier, a njihov rad u samim počecima primijetila je Eva Chen, tadašnja glavna urednica časopisa Lucky, a koji je doveo brend u središte pozornosti. Otada je nizao uspjehe, kako u kožnoj galanteriji, tako i u svijetu obuće, posebice svojim poznatim čizmama Duck.

U novu kalendarsku godinu sestre Manastir odlučile su zakoračiti s najnovijom torbicom. Naziva Kesme, njezina pravokutna silueta i uklonjivi zlatni lanac rezultirali su efektnim izgledom koji se itekako svidio nekima od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice. Camille Charrière, Anne-Laure Mais, Emili Sindlev ili Elsa Hosk, samo su neke od poznatih dama koje su se pohvalile svojom torbicom Kesme u luksuznoj boji konjaka, vanilije ili travnato zelenoj.

Dostupna u širokoj paleti boja, torbica Kesme u prodaji se nalazi po cijeni od oko tri tisuće kuna, a vjeruje se da bi se uskoro mogla okititi statusom it modela na svjetskoj modnoj sceni.

  • +7
Hit torbice za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije