NIKAD NE IZLAZE IZ MODE

Topla i lijepa: Kako odabrati savršenu jaknu s ovim neodoljivim detaljem

17.12.2023 u 09:07

Bionic
Reading

Kožne jakne s krznom su apsolutni 'must have' te ih zaljubljenice u modu već godinama obožavaju

Brrr, zima je stigla, a ukoliko biste svoju kolekciju jakni i kaputa htjeli obogatiti novim komadom, jednim modelom zasigurno ne možete pogriješiti.

Riječ je o cool jaknama s krznenim detaljima koje se opiru svim trendovima, što nimalo ne čudi.

  • +18
Jakne s krznom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Praktične, tople, lijepe i jednostavne za kombiniranje, svakom će looku dati posebnost i uvijek dobrodošao mladenački štih.

Sjajno se sljubljuju i s trendi pletenim haljinama, suknjama, traperom, tartan uzorkom...

Univerzalnog stila i u brojnim varijantama, od onih od glatke ili brušene kože, ali i nijansi, ovakve su jakne odličan dodatak jesensko-zimskoj garderobi.

Osim što garantiraju toplinu, donose cool vibru te su itekako dobra modna investicija jer ćemo ih, niti ne sumnjamo u to, još dugo viđati na gradskim ulicama.

Kako pronaći savršenu jaknu s krznom

Prvi korak u toj potrazi pronalaženje je savršenog kroja. Jakne s krznom dolaze u različitim varijantama, poput biker, bomber ili duljih modela na tragu kaputa. Razmislite koji stil najbolje pristaje vašem ukusu i figuri. Pripijeni kroj može naglasiti siluetu, a oni opušteni ili oversized nude više slobode pri kretanju. Odaberite kroj koji je bezvremenski i može se kombinirati uz različite outfite.

Drugi važan faktor pri odabiru jakne je materijal. Naravno, jakne načinjene od prirodnih materijala su kvalitetnije i daju bolju toplinsku izolaciju. Ako vam je važna modna održivost, trebali biste tražiti certificirane proizvode koji to dokazuju, no na tržištu je i velik broj visokokvalitetnih komada načinjenih od umjetne kože ili umjetnog krzna.

Odabir boje još je jedan važan kriterij kada tražite savršenu jaknu koju ćete godinama nositi. Klasične boje, poput crne, smeđe ili bež, vječne su i lako se kombiniraju s drugim odjevnim predmetima. Ako pak želite biti odvažniji, možete se odlučiti i za jaknu u odvažnijim bojama, poput crvene, plave ili zelene.

Osim kroja, materijala i boje, ključna je kvaliteta izrade. Stoga dobro provjerite jesu li šavovi uredno završeni i da nemaju labavih niti ili dugih nedostataka, a ako imate mogućnosti, dobro je uložiti nešto više novca jer će vas ova jakna godinama dobro služiti.