napunite baterije

Top 5 destinacija za jeftin 'city break'

28.04.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Više ne morate čekati duži ljetni godišnji odmor da biste negdje otputovali. Zašto se ne biste odlučili za kraći 'city break' i otputovali negdje preko godine?

Proljeće je idealno vrijeme za višednevno putovanje u neki grad. City break je odlično rješenje za vas ako se želite malo opustiti od svakodnevnih poslovnih obaveza i rutine te napuniti baterije. Donosimo vam 5 najpopularnijih destinacija za kraći proljetni city break. Letove za vaše omiljene destinacije potražite na eSky.hr.

1. Pariz – grad svjetlosti i umjetnosti

Pariz, poznat kao grad svjetlosti, romantične atmosfere i umjetnosti, ne treba posebno predstavljati. Ovo je grad koji sve redom oduševljava svojom ljepotom i bogatom kulturnom baštinom. Jedan od razloga zašto biste trebali posjetiti Pariz je njegova izuzetna arhitektura. Grad je poznat po slavnoj katedrali Notre-Dame, po Eiffelovom tornju, zatim po kraljevskim palačama poput Versaillesa i Louvrea, muzeja Orsay i mnogim drugim znamenitostima. Pariz je idealan za parove bez djece jer nudi široku paletu zabave – brojne kafiće, trgovine, restorane, a tu su i muzeji te galerije. Jeftine letove za Pariz možete pronaći na eSky.hr.

2. Rim – vječni grad bogate arhitekture

Rim, glavni grad Italije, jedan je od najpoznatijih i najljepših gradova na svijetu. Poznat je po svojoj povijesti, umjetnosti, arhitekturi, kulturi i hrani što ga čini neizostavnim odredištem za turiste širom svijeta. Rim se proteže na sedam brežuljaka i prepun je antičkih ostataka poput Koloseuma, rimskog foruma i panteona. Također je dom nekih od najvažnijih i najpoznatijih muzeja te umjetničkih galerija na svijetu. Grad je prepun malih uličica, skrivenih vrtova i prekrasnih trgova koji će vas zasigurno ostaviti bez daha. Rim je poznat po svojoj izvrsnoj hrani i vinima. Rimski specijaliteti koje morate probati su tjestenina, pizza, lazanje i, definitivno, sladoled. Osim toga, Rim je dom nekih od najboljih vina u Italiji. Što još čekate? Provjerite dostupne letove za Rim u potkategoriji 'Prilike' na eSky.hr. Uživajte u lokalnim delicijama u nekim od najboljih restorana i kafića u gradu.

3. Milano – spoj arhitekture i prirode

Ako tražite jeftine letove za Milano, provjerite dostupne ponude na eSky.hr platformi. Milano je jedan od najpoznatijih gradova u Italiji, a poznat je po svojoj bogatoj povijesti, kulturi i modnoj industriji. Jedan od najpoznatijih simbola Milana je katedrala - Duomo. Ova impresivna građevina ima 135 šiljastih tornjeva i jedno je od najznačajnijih arhitektonskih dostignuća u Italiji. Posjetitelji mogu ući u katedralu i popeti se na toranj kako bi uživali u spektakularnom pogledu na grad. Milano je idealno odredište i za posjet poznatom jezeru Como čija će vas ljepota naprosto oduševiti. Jeftine letove za Milano potražite na eSky.hr u potkategoriji 'Prilike'.

4. Barcelona – odličan odabir za romantično putovanje

Barcelona je također popularno turističko odredište jer na jednom mjestu nudi puno toga. Od arhitekture, preko kulturne raznolikosti pa sve do prirodnih ljepota, zooloških parkova itd. Kombinacija srednjovjekovnih stilova i modernizma neće vas ostaviti ravnodušnima. Uživajte u zvucima flamenca ili se odlučite za Čarobnu fontanu koja „pleše“ i mijenja osvjetljenje na zvukove glazbe. Šetnje gradom su jednostavno neizostavan dio posjeta Barceloni. Grad ima mnogo prekrasnih ulica i trgova, a također je poznat i po svojim mnogobrojnim parkovima. Obavezno probajte lokalnu hranu 'tapas' i 'paella' te domaće vino. Bez obzira na to što je u Hrvatskoj još uvijek hladno, možete uživati u lijepom sunčanom vremenu u južnoj Europi. Pronađite svoje idealno mjesto za proljetni city break u potkategoriji 'Prilike' i rezervirajte svoje jeftino putovanje za Barcelonu na platformi eSky.

5. Lisabon i Porto – odlični odabir za proljetni city break

Portugal je jedna od najljepših država Europe, a Lisabon i Porto su definitivno najpopularnije turističke destinacije. Ove dvije gradske destinacije nude jedinstvene kulturne, povijesne i gastronomske doživljaje koje se isplati istražiti. Lisabon je poznat po svojim uskim ulicama, tradicionalnim tramvajima, živahnom noćnom životu i raskošnoj arhitekturi. Porto, drugi najveći grad Portugala, oduševit će vas svojim prekrasnim plažama, vinogradima i povijesnim znamenitostima. Provjerite dostupne datume te na vrijeme rezervirajte jeftine letove za Lisabon i Porto na platformi eSky.hr dostupne u potkategoriji 'Prilike'.