GURUOVA GODIŠNJA LISTA

Tko su najbolje odjevene domaće zvijezde

11.01.2010 u 15:23

Bionic
Reading

Na tradicionalnoj godišnjoj listi najbolje odjevenih domaćih zvijezda našeg modnog suca Fashion Gurua, Sanja Duggan izborila je prvo mjesto i titulu hrvatske verzije seksipilne Megan Fox

Nakon što je cijele prošle godine marljivo bilježio modne uspjehe i neuspjehe na domaćoj sceni, naš modni sudac Fashion Guru sastavio je listu 20 najbolje odjevenih Hrvatica i Hrvata. Na samom vrhu našla se Sanja Duggan, koju je proglasio hrvatskom verzijom seksipilne Megan Fox, a listu je zaključila glumica Katarina Radivojević. Dok je ženskih kandidata bilo u izobilju, s muškima je bilo puno teže jer su, po njegovom mišljenju, ozbiljno zakazali 2009. godine. Pretprošle godine ih je bilo na listi, a sada je muku mučio da pronađe barem jednog-dva.

TOP-LISTA NAJBOLJE ODJEVENIH DOMAĆIH ZVIJEZDA U 2009.

20. Katarina Radivojević
Na začelju dvadeset veličanstvenih je prebjeg iz Srbije u Hrvatsku, Katarina Radivojević. Zvijezda sapunice je donijela pravi iskonski seksipil, divlje ponašanje i glam grunge rock and roll izgled. Ona je sve ono što je Lucija Šerbedžija uvijek htjela biti.

19. Lana Radeljak
Tko je nabolje odjeveno dijete? Lana Radeljak. Naša mala Suri i sama se okušala u nošenju štikli. Već vidimo kako je Doli po dnevnoj sobi podučava hodu s knjigom na glavi. Koja bi to samo knjiga bila, nadamo se da nije 'Rat i mir'. Još uvijek imam noćne more od te najdeblje lektire svih vremena.

18. Michael Novak
Michael Novak je jedna od novih zvijezda na otužnom hrvatskom showbiz nebu. Kako mi podržavamo svako novo lice i novi trend koji dolazi, moramo priznati da je Michael pravo osvježenje. Nismo ga previše viđali, ali i ono malo što se pojavljivao bilo je dovoljno da dođe na ovu top listu i zauzme 18. mjesto.

17. Tereza Kesovija
I sa sedam... pardon, dami se ne spominju godine, a ona je prava dama, Tereza Kesovija je na 17. mjestu. Svojim stilom odijevanja mogla bi dijeliti lekcije puno mlađim kolegicama. Josipa Lisac je hodajuća instalacija i već me strah njezinih crvenih kapaka, dok je Tereza melem za oči. Osobito njezin nakit.

16. Tatjana Knego
Supruga legendarnog košarkaša Andre Knege puno posluje s Italijom, gdje joj je muž do prije nekoliko mjeseci bio počasni konzul. Da dobro poznaje inventar milanskih butika, vidi se i na garderobi naše najpoznatije estetske stomatologinje.

15. Petra Nižetić
Na 15. mjestu je Petra Nižetić. Vjerojatno će i njoj biti čudno to što je na ovoj top listi, ali ove godine imala je dobre momente. S čudnovatim, ali nelošim frizurama i poluklasično ekstravagantnim komadima odjeće pokazala je Idi Prester kako bi se trebala odijevati.

14. Iva Visković
Odjeća koju Iva Visković izabire nije seksi na prvu loptu, to je više intelektualni đir koji furaju arhitektice i galeristice, a Ivana Ergić je u Ivi Visković dobila dostojnu zamjenu. Poručujem Ivi da se malo više pojavljuje na nekim društvenim događanjima. Lijepo bi je bilo vidjeti u tom cirkusu.

13. Mare Milin
Ekscentrična fotografkinja Mare Milin zauzela je 13. mjesto. Temperamentna Zadranka je obožavateljica crne boje i fura svoj đir, neovisno o modnim trendovima i sezonama. Voli Comme des Garçon, a ni meni nije mrzak. Znači, primjećujemo da uz stiliste i fotografima ide dobro u ovoj krizi.

12. Nevena Rendeli
Na 12. mjestu je Nevena Rendeli, stručnjakinja u miksanju odjeće. Super slaže trendovski komad s klasičnom haljinom ili čak ima samo fora frizuru. Nju sam stavio da u ovoj krizi imate jedan pristupačan stilski uzor. Za ovu godinu molim Nevenu da bira mjesta na kojima će se pojaviti, a ne da je očekujemo da se pojavljuje i na otvaranju kvartovske ćevabdžinice.

Ljupka Gojić
11. Jasna Nanut
Ako još uvijek ne znate što je to pencil skirt, pitajte Jasnu Nanut jer je ona dala novo značenje tom klasičnom komadu koji bi svaka žena trebala imati u svojem ormaru. Njezina oštroumnost i ženstvenost pali svakog frajera koji želi dominu pored sebe. Dita je dobila dostojnu zamjenu, ako ikada ispadne iz čaše kada odrađuje svoju seksi točku.

10. Nikolina Pišek
Generalni zaključak je da seksi voditeljica bolje zarađuje nego prije. Niki se uvijek odijevala po zadnjim trendovima, ali voljela je jeftine krpice koje je dobro stilizirala, da malo ispadne sisa i malo više noga. U zadnje vrijeme vidi se da joj se budžet popravio. S time su došli i skuplji komadi. Što se tiče krzna, tu je prevladao beogradski sindrom.

9. Antonija Stupar
Kolegica s konkurentske televizije Antonija Stupar je unijela pravu živost na tu televiziju, više se pričalo o njezinoj frizuri nego o državnom proračunu. Nakon što je kopirala Rihannu, sve koke su pohrlile u frizeraje i rekle - reži, mali.

8. Lana Biondić
Kraljica modnog carstva Lana Biondić je na 8. mjestu. OK, reći ćete - tko ima para, onda se i može obući, ali nije tako - pogledajte fotke Višnje Pevec na vrhuncu slave ili npr. Keruma. Zbog Laninih odjevnih kombinacija čak i Modnom Mačku cure sline. Sigurni smo da bi on rado prošetao špicom u ovakvim stajlinzima.

7. Jelena Veljača Popović Volarić
Možda AVA nije platila porez, ali se vidi da je participirala u ormaru scenaristice Jelene Veljače Popović Volarić. Uf... Komplimenti Romanu, možda da postane stilist? Koliko vidim, stilistima ne ide loše u današnje vrijeme. Skija se sve u šesnaest.

6. Janko Popović Volarić
Iako bi mnogi pomislili da je Janko mali couture zamorac iz laboratorija svoje supruge Jelene Veljače Popović Volarić, uf, koliko prezimena – iz provjerenih izvora doznajem – ne da se Janko! I dalje je vjeran svojim ležernim kombinacijama kojima podjednako oduševljava ženski i muški rod.

5. Severina
Moralo je i do nje doći... Severina – da nije dubrovačkog butika Marija, Severina teško da bi bila na listi najboljih. Svi znaju da mala sa sela moli svog boga upravo u toj crkvi, kako je i sama izjavila za jedan ženski tjednik. Želim joj da joj se kosa oporavi od ekstenzija i da šavovi na usnama lijepo zarastu, tako da Seve zapravo očekujem na ovoj top listi tek za godinu dana. Pretpostavljam da će se sada ipak pritajiti jer se usne operiraju i po nekoliko puta.

4. Nina Badrić
Tko je hrvatska kraljica Photoshopa? Osim Alke to je i... Nina Badrić. Žena je praktički fatamorgana na stranicama ženskih revija, prvo grlo estrade je pravo čudo tehnologije, a takve nam ponekad izgledaju i njezine odjevne kombinacije. Sve mi se više sviđa njezin profinjeni stil odijevanja a la Jackie O, za razliku od njezine suparnice Severine koja je aka Marilyn s dunavskog splava.

Leonarda Boban
3. Sunčica Lalić
Nekadašnja glavna džetseterica Sunčica Lalić, koja sa svojim frajerom Draganom nije propuštala nijedan važniji društveni događaj, otkada je rodila smanjila je izlaske, ali kada izađe pokaže se u pravom svjetlu. Čista suprotnost nekadašnjoj čačkalici je današnja Sunny, rasna seksi žena.

2. Jadranka Kosor

Nakon što je godinama bila na listi najlošije odjevenih, Jadranka Kosor je trebala postati premijerka pa da se netko zainteresira za njezinu odjeću. S novom titulom otkrila je i dobar stil, a o njezinoj crvenoj haljini više se pričalo nego o pregovorima s Janezima. Nadamo se da s ovom recesijom neće izgubiti posao, kao i novootkriveni dar, ne mislim pod time na spravljanje krumpir-salate.

1. Sanja Duggan
Broj jedan ovogodišnje top liste najbolje odjevenih je hrvatska verzija Megan Fox, nešto starija, ali ništa lošija Sanja Duggan. Ona živi u vječnom ljetu, zimi u Kaliforniji, a ljeti u Hrvatskoj. Sva sreća da nam često svraća, jer svaki put kada dođe oduševi nekim novim dizajnerskim imenom i vrhunskim komadom odjeće ili nakita. Prava džetseterica.


POTKATEGORIJA – najbolja reciklaža

Pobjednica je bez konkurencije Vlatka Pokos koja već godinama fura istu odjeću. Vrijeme je da kupi novu ili da nađe dečka, jer ima kolekcije Guccija starije od Toma Forda.

POTKATEGORIJA – najbolje odjeven političar u regiji
Budući da mi je ove godine Hrvatska premala, odlučio sam proglasiti najbolje odjevenog političara u regiji. Dame i gospodo, to je Boris Tadić ili, kako ga Silvio Berlusconi zove, George Clooney.

POTKATEGORIJA – najuspješnije kloniranje
U kategoriji najuspješnije kloniranje pobjednica je Dolores Lambaša. Sa svim tim bundama i preljevima na kosi neodoljivo podsjeća na Dikanovu bivšu. Znate, onu iz kategorije najbolja reciklaža. Nadamo se da će Doli bolje proći.

POTKATEGORIJA – trudnice
Ljupka Gojić, Leonarda Boban i Fani od Keruma
Ove godine brojne novopečene mame dokazale su da se i do zadnjeg tjedna trudnoće može izvrsno izgledati. Ljupka Gojić, Leonarda Boban i Fani od Keruma tek su neke od njih. I dok je Lei jedina preokupacija bila briga o nerođenom djetetu i stajlingu, jer je modnu liniju stavila na led, Ljupka će svoju karijeru nastaviti i nakon poroda, a i u trudnoći pokrenula je vlastitu modnu liniju. A što reći za Fani? Pa dovoljno je to da je Kerumova i da za razliku od trgovačkog lanca nema cijenu.

POTKATEGORIJA – najbolji smoking
U kategoriji najbolji smoking pobjednica je strah i trepet svih hrvatskih celebova - Tonkica Kalauz. Telefonski je to poziv koji ne želite vidjeti na ekranu svojeg mobitela. Mjesto je zaslužila jer je oduševila smokingom za Storyjev party, što i ne čudi jer njezinom redakcijom harači vojska stilista.

POTKATEGORIJA – hot par
U kategoriji hot par pobjedu odnosi prošlogodišnja pobjednica Andrea Čermak, koja je prema mom mišljenju i dalje u samom vrhu. Ipak, primjećujem da ju je uspješno počeo pratiti i suprug Hrvoje, koji se prošle godine dosta pojavljivao u javnosti s njom. Čermakove stoga proglašavam najusklađenijim parom.

POTKATEGORIJA – modne zvijezde koje dolaze
Pobjedu odnosi La Usurpadora i Rocky među manekenkama, Malina Grahek. Gospođa Šelendić već je započela skupljanje Chanelovih torbica. Cure, pazite se – možda Malina nema pedigre, ali ima dobre zube. Uostalom, pitajte Anteu Kodžoman.