PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA

Tko bi rekao da su bili siromašni i beskućnici?

01.04.2014 u 09:14

Bionic
Reading

Počeci nekih poznatih faca iz svijeta showbizza nisu bili nimalo glamurozni

Tko bi rekao da su se Jennifer Lopez, Halle Berry, Kurt Cobain, Shania Twain ili Jim Carrey nekada mučili s plaćanjem računa ili prebirali po kovanicama u novčaniku.

Kada je imala 21 godinu, oskarovka Halle Berry neko je vrijeme provela u skloništu za beskućnike, kad je prvi puta otišla od kuće. Kada se preselila u Chicago, vozila ju je majka, a nakon nekoliko mjeseci zvala ju je da joj posudi novac. Mama joj je poručila da se snađe ili neka se vrati kući. Lijepa glumica kaže da je poslije bila zahvalna majci što joj nije pomogla jer se naučila brinuti za sebe.


Ni počeci Jennifer Lopez nisu bili laki. U jednom je intervjuu seksi latino diva ispričala kako je prije nego što se proslavila spavala na kauču u plesnom studiju. Njezini roditelji nisu se slagali s izborom karijere pa je odlučila otići od kuće. Bila je beskućnica, a onda se sve promijenilo. U godinu dana dobila je ulogu u seriji 'In Living Color', postala dio Fly Girl i preselila se u Los Angeles. Ostalo je povijest…

Za razliku od svog TV lika bogate i otmjene Blair Waldorf iz 'Tračerice', Leighton Meester rođena je u zatvoru gdje je njezina majka služila kaznu zbog krijumčarenja droge. Odrasla je s bakom na Floridi, piše womansday.com

Dobro je poznato i da hip hop mogul Jay-Z, Oprah Winfrey ili J. K. Rowling, autorica književnog serijala o Harryju Potteru, nisu rođeni sa zlatnom žlicom u ustima – dapače!


J.K Rowling dolazi iz niže srednje klase, a u nekoliko je intervjua kazala da jako dobro zna kako je to biti siromašan. Celine Dione, danas super bogata Kanađanka (bogatstvo joj je procijenjeno na oko 400 milijuna dolara), nije odrasla okružena raskoši. Rođena je kao najmlađe dijete u obitelji sa 14-ero djece, a živjeli su, kako kaže, u vrlo maloj kući. 'Nikad nismo imali dovoljno novca, ali odrastali smo s puno ljubavi i podrške. Što nam je još trebalo?', kaže Celine, objavio je Huffingtonpost.

Folk rock pjevačica Jewel djetinjstvo je provela u teškim uvjetima na farmi na Aljasci bez tekuće vode. Steve Jobs u svom je govoru na Sveučilištu Stanford ispričao da nije imao sobu u studentskom domu pa je morao spavati na podu u sobama svojih kolega. Sakupljao je boce Coca Cole, a budući da nije imao za hranu, pješačio je više od 10 kilometara do hrama Hare Krišne kako bi barem jednom tjedno imao pristojan ručak.

Demi Moore živjela je u naselju s kamp-kućicama s majkom alkoholičarkom i očuhom. Njh dvoje su imali problematičan brak prepun nasilja pa su se često selili. Sa 16 godina Demi je napustila školu i počela raditi kao model. Preselila se u Europu gdje se sa 18 godina udala za rokera Freddieja Moorea. Godinu dana kasnije, dobila je ulogu u seriji 'General Hospital'. Demino bogatstvo procijenjeno je danas na 75 milijuna dolara.

Country zvijezda Shania Twain također je jedan dio života iskusila kako je to biti beskućnik. Sa 14 godina, ona i njezina braća i sestre s majkom su živjeli u Torontu u skloništu za beskućnike nakon što su im se roditelji razveli. Neko vrijeme su spavali po autobusima i praznim kućama.

Roditelji zvijezde 'Seksa i grada' Sarah Jessice Parker razveli su se kad je ona imala samo dvije godine, a majka joj se preudala te dobila još četvero djece. Mučili su se financijski i jedva sastavljali kraj s krajem. Parker je zatim dobila svoju prvu ulogu već sa 11 godina na Broadwayju, a kasnije su se angažmani samo nizali. A danas joj se bogatstvo procjenjuje na 130 milijuna dolara!


Sarah Jessica Parker

Nakon što su mu se roditelji razveli, Curt Kobain selio se od rođaka do rođaka sve dok nije završio bez krova nad glavom, a neko je vrijeme živio ispod mosta. Prije nego što se proslavio s bendom Nirvana, spavao je po hodnicima, čekaonicama i dvorištima.

Zavodljivoj Carmen Electri, kad je imala 20-ak godina, dečko je ukrao ušteđevinu i ostavio je bez ičega. 'Sjela sam na klupu u parku i rasplakala se jer sam dopustila da me netko tako prevari', prisjetila se slavna ljepotica koja je nekoliko godina bila beskućnica... Sve dok joj nije uletjela uloga u 'Baywatchu'.

Holivudska legenda Jim Carrey neko je vrijeme živio u kombiju. Njegov otac radio je kao glazbenik i mučio se kako bi ih prehranio. Glumac i komičar odustao je od školovanja kako bi pomogao obitelji. Pjevač The Doors Jim Morrison spavao je u automobilu, a ponekad i na krovu, a Charlie Chaplin kao dijete je lutao ulicama Londona jer mu je otac umro, a mama je doživjela živčani slom.

Slavni Sylvester Stallone, zvijezda filmova 'Rocky' i 'Rambo', živio je tri tjedna na autobusnoj postaji u New Yorku nakon što je bio izbačen iz stana. Kako bi se domogao novca, prihvatio je ulogu u porno filmu za što je dobio 200 dolara.

'Djevojka od milijun dolara' Hilary Swank nikad nije krila da je odrasla u naselju s kamp-kućicama, a da je jedno vrijeme s majkom u Los Angelesu živjela u automobilu. Na audicije se javljala telefonirajući iz govornica. Počeci slavnog britanskog glumca Daniela Craiga (46) bili su također vrlo teški. Spavao je na klupama u parku, a u jednom intervjuu izjavio je kako je radio grozne stvari da preživi budući da nije imao novca.