OAZA UZ MORE

Tko bi odolio ovom bajkovitom domu

13.09.2012 u 07:22

Bionic
Reading

Da moderna arhitektura i uređenje doma ne moraju biti hladni, odlično prikazuje ovaj bajkoviti dom smješten u Australiji

Moderni dom smješten u Australiji već na prvi pogled oduševljava zanimljivom arhitekturom koja je dodatno naglašena dobro pozicioniranom rasvjetom. Pogled na vanjski dio kuće odaje dojam jednostavnosti, a njezina unutrašnjost krije niz strukturnih elemenata skrivenih iza ulaza.

Iako u uređenje interijera prevladava zakon minimalizma, luksuz je jako dobro naglašen sjajnim namještajem te rasvjetom. Cijeli interijer baziran je na kontrastu tamnih i svijetlih boja dopunjenog kakvih šarama, bilo na stolicama ili pak na sjedećoj garnituri.

Dizajn potpisuje Bayden Goddard Design koji je maksimalno iskoristio položaj kuće. Budući da se nalazi tik do mora, cijeli dizajn je okrenut prema spajanju unutarnjeg i vanjskog prostora. Tako stražnji dio kuće krase velike staklene stijene koje pružaju predivan pogled, ali i omogućuju veliku količinu svjetlosti.

Međutim, jedan od najljepših ukrasa ovog doma svakako je velika terasa koju krasi i bazen. Tradicionalno luksuzno uređenje na vanjskom prostoru izostavljeno je, tako da je šarenim i veselim komadima namještaja dobivena prava mala oaza.