za prste polizati

Tjestenina je uvijek dobra ideja, a ovaj recept s povrćem osvojit će vas okusom, ali i lakoćom pripreme

19.11.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Kada nemate ideju što skuhati ili nemate baš previše vremena, tjestenina je uvijek sjajan izbor. Skuhate, ocijedite, dodate povrće po izboru i u nekoliko minuta ispred sebe imate sjajan obrok. Zbog takvih situacija sjajno je pri ruci uvijek imati jedan ovakav recept

Rigatoni je tjestenina vrlo slična makaronima, no na površini ima žljebove zbog kojih umak savršeno prianja te je puno bolji izbor za sočno jelo. Za sjajan i okusom bogato jelo skuhane rigatone pomiješate s kratko preprženim patlidžanima i cherry rajčicama koje će dati slatkoću, a na samom kraju dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka.

Potrebni sastojci:

  • 500 g Rigatoni tjestenine
  • 400 g cherry rajčica
  • 1 veliki patlidžan
  • 4 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 10 listova bosiljka
  • Sol
  • Crni papar

Priprema:

Ogulite režnjeve češnjaka i prepolovite ih.

Patlidžan operite i nasjeckajte.

U tavici zagrijte ulje i dinstajte patlidžane dok ne porumene. Nakon toga ih izvadite, ocijedite na upijajućem papiru i posolite.

Uklonite većinu ulja iz tave, a nakon toga dinstajte češnjak otprilike 30 sekundi, dok ne zamiriši.

Dodajte chery rajčice i bosiljak te sve zajedno kuhajte 10 min.

Nakon toga dodajte komadiće patlidžana, kuhajte još 5 minuta i začinite.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

Kada je tjestenina skuhana, ocijedite je i pomiješajte s ostalim sastojcima.

Po želji, prije posluživanja pospite s ribanim sirom.

ZA SVAKOGa PO NEŠTO

Ne znate što biste kuhali? Tportalova slana kuharica krije recepte koji će oduševiti i najizbirljivije

Pogledaj galeriju