75 POSTO SE MOLI

Tinejdžeri su religiozniji nego što se misli

24.08.2009 u 07:28

Bionic
Reading

Današnji tinejdžeri religiozniji su nego što društvo obično misli. Zaključak je to psihologa Leeja Shumowa s američkog Sveučilišta Northern Illionois

Prema Gallupovom istraživanju na 2.000 tinejdžera, 75 posto ih se izjasnilo da se moli, a 50 posto ih je pohađalo određeni religijski događaj u posljednjih tjedan dana.

Otkrivanje vjere važan je proces u životu svake osobe i to utječe na mnoge druge stvari u životu, na ciljeve, karijeru, odnose prema drugima.

Četrnaestogodišnja Julia van Kampen priznaje kako su Bog i crkva bili posljednji u njezinim mislima, ali sve se promijenilo kada je krenula u ljetni kamp u kojem se proučavala Biblija. 'Prije sam mislila da je crkva dosadna. Kada sam otišla u kamp shvatila sam da trebam Boga u svom životu', kaže Julia.

'Tinejdžeri se obično u školi upoznaju s religijom, a onda je nastave sami istraživati. U crkvi se nalaze i mnoge druge aktivnosti pa se može reći da ona ujedinjuje sport, glazbu, likovnu umjetnost, kazalište i slično. Sve to vodi pozitivnom razvijanju tinejdžera u zrele osobe', zaključio je psiholog Lee Shumow.