prirodna ljepota zubi

Saznajte kako dizajnirati vlastiti osmijeh

28.09.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Sve što trebate znati o ljuskicama, krunicama i dizajniranju osmijeha

Osmijeh je ono što svakoj osobi daje samopouzdanje, a lijepi, pravilni i blistavo bijeli zubi imperativ su za osmijeh koji osvaja. No, zbog različitih čimbenika, zubi s vremenom gube svoju prirodnu bijelu boju te postaju tamni i obojeni. Idealno rješenje za vratiti lijep osmijeh su keramičke veneers - ljuskice. One predstavljaju trajno rješenje u poboljšanju izgleda oštećenih, potamnjelih ili rotiranih zuba koji narušavaju estetiku zuba, a uspješne su i u smanjenju prostora između zuba.

Keramičke ljuskice posebno su dizajnirani, tanki komadi keramike, koji se pričvršćuju na prednju stranu zuba i tako poboljšavaju izgled, boju i oblik zuba. S obzirom na to da materijale od kojih se izrađuju karakterizira velika prozirnost, zubima daju prirodan efekt, odnosno imaju svojstvo prirodnih zuba, a tijekom posljednjih nekoliko godina pokazale su se kao učinkovito rješenje s najmanje komplikacija. Poput pravog tehnološkog čuda u estetskoj stomatologiji, keramičke ljuskice zubima vraćaju prirodnu ljepotu i osiguravaju trajno lijep osmijeh.

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koji se ugrađuju na jedan zub ili pak na zubni implantat kako bi pokrili zubnu krunu. Pri tome, zbog visoke kvalitete materijala koji se koriste te vrhunske izrade, zubu daju potpuno prirodan izgleda koji zadovoljava visoke estetske kriterije. Zube se prekriva keramičkom krunicom u slučaju kada liječnik dentalne medicine procijeni da zub oštećen u tolikoj mjeri da se samim ispunom ne mogu riješiti problemi oblika, funkcionalnosti i estetike zuba. Krunice mogu biti metal-keramičke, cirkon-keramičke ili potpuno keramičke krunice. Prije odluke o vrsti, svakako je bitno napomenuti kako su krunice izrađene u potpunosti od keramike ljepša i puno bolja alternativa klasičnim metal-keramičkim inačicama. Razlog leži u tome da omogućuju prirodnu translucenciju i prodor svjetlosti kroz zub i krunicu, što rezultira potpuno prirodnim izgledom zubnog nadomjestka.

Zubnim krunicama često se nadomještaju zubi čija je površina bila oštećena velikim karijesom ili pak endodontski liječeni zubi koji nakon provedene terapije često znaju imati opsežne ispune i promjenu koloracije. Zub se kod endodontskih liječenja, prije ugradnje krunice, dodatno ojačava kompozitnom nadogradnjom kako bi se postigla njegova željena čvrstoća.

U zagrebačkoj poliklinici TIM DENT – Miličić možete doslovno dizajnirati svoj osmijeh. Potpuni make-over osmijeha nazvan „Smile design“. Tretman izvodi cijeli tim specijalista dentalne medicine, a najznačajnije prednosti su mu brzina te mogućnost da pacijent sam sudjeluje u kreiranju završnog rada odnosno određivanju izgleda i oblika svojih zubi, jednom riječju svog budućeg osmijeha. Zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama, poput oralnog skenera Trios 3Shape, stručnjaci iz stomatološke poliklinike TIM DENT – Miličić u mogućnosti su napraviti optimalan dizajn osmijeha kojeg pacijent putem računala može unaprijed vidjeti i odobriti.

Za više informacija obratite se vrhunskim stručnjacima iz zagrebačke stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić, koji će vam svojom stručnošću, iskustvom i pristupom pomoći osigurati zdrav i lijep osmijeh.