VICHY CONSULT

Tanka granica između ljepote i zdravlja

22.04.2010 u 16:00

Bionic
Reading

Vichy je održao posebno događanje za hrvatske i slovenske novinare u okviru kojeg je najavio akciju Vichy Consult – mjesec lijepe i zdrave kože, koja će se već 6 godinu za redom održati od 15 svibnja do 15 lipnja

Gosti okruglog stola: dr. Franci Planinšek, Ivana Šundov Hojan, dr. Dubravka Miljković i Svjetlana Arh zajedno s generalnim direktorom L'Oreal Active Cosmetics Dariom Scaglio

U okviru događanja održan je i okrugli stol na temu postoji li granica između ljepote i zdravlja na kojem su ujedno i predstavljeni rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 4500 žena iz Slovenije i Hrvatske. U nadasve zanimljivoj debati svoja stručna i osobna mišljenja iznijeli su estetski kirurg dr. Franci Planinšek, psihologinja dr. Dubravka Miljković, Ivana Šundov Hojan te direktorica stručne i znanstvene komunikacije Vichy gđa Svjetlana Arh.

Stručnjaci s različitih područja u okviru okruglog stola prokomentirali su neke od najzanimljivijih pitanja i odgovora dobivenih na temelju ovog istraživanja. Većina anketiranih žena je odgovorila kako se osjećaju dobro, samopouzdano zbog zdrave kože s čime se je složio i dr. Planinšek koji je rekao kako je 'briga za kožu bitna od rođenja do smrti', dok je Svjetlana Arh dodala da je 'put do lijepe kože zdrava koža, zato je svijest o tome kakav tip kože imamo i kakva je primjerena njega za nju, vrlo važna. Ovo je razlog zašto Vichy već 6 godina organizira akciju Vichy Consult'.

Oko 50 posto ispitanica u obje zemlje smatra da se ljepota može kupiti kvalitetnom kozmetikom. Dr. Planinšek je na ovu temu iznio i svoje mišljenje za najbolji antiage tretman: zdravlju i ljepoti najviše bi trebali pripomoći puno sporta, puno ljubavi i pravilna prehrana, dodao je također kako 'godine i starenje rade u korist kozmetičke industrije i estetske kirurgije'.

Na pitanje 'koji je najveći neprijatelj vaše kože', gdje gotovo polovica (47 posto) ispitanica odgovara da je to stres, iako dermatolozi tvrde kako na kožu najizravnije utječu pušenje te alkoholna pića. 'Kada si pod stresom, više piješ i pušiš, tako da su svi ti čimbenici međusobno povezani. Zato je ključno da se naučimo nositi sa stresom,' rekla je dr. Dubravka Miljković.

Vichy Consult od 15. svibnja do 15. lipnja
Debata u okviru okruglog stola ujedno je bila i najava za mjesec zdrave i lijepe kože, koji Vichy provodi već šestu godinu zaredom. U okviru edukacije koja će se provoditi u odabranim ljekarnama u Hrvatskoj i Sloveniji, potrošače će se informirati o važnosti poznavanja svoje kože i provođenja pravilne njege. Korisnici će moći testirati svoj tip kože, a farmaceuti će ih savjetovati o izboru kozmetike, koja odgovara njihovom tipu kože i pravilnoj njezi.