LET'S TALK ABOUT SEX

Svjetski dan seksualnog zdravlja

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.09.2010 11:46
  • Objavljeno 03.09.2010 u 11:33
seks

seks

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

U subotu, 4. rujna 2010. Svjetska asocijacija za seksualno zdravlje (WAS) po prvi put obilježava Svjetski dan seksualnog zdravlja. Ova internacionalna promocija seksualnih prava i seksualnog zdravlja odvijat će se pod motom: Let’s talk about…

Svjetska Asocijacija za seksualno zdravlje službeno surađuje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), UNESCO‐om i Svjetskom psihijatrijskom asocijacijom (WPA). U provođenju svojih ciljeva za promoviranje seksualnih prava i seksualnog zdravlja, kao i razvijanja kulturne razmjene, WAS realizira aktivnosti diljem svijeta – u 30‐tak zemalja na 5 kontinenata – slaveći sretnu i zdravu seksualnost kao neodvojiv dio zdravlja u cjelini i šireći pozitivne poruke. Preporuka WAS‐a je osigurati veliku medijsku pozornost obilježavanju Svjetskog dana seksualnog zdravlja, s težnjom da ta praksa preraste u tradicionalno obilježje, te da bude inspiracija svim ljudima da posebno na ovaj dan govore o važnosti seksualnog zdravlja i blagostanja. Hrvatsko Komaja Društvo je za sada jedini član te svjetske asocijacije iz Hrvatske i ono će aktivno sudjelovati u promociji i obilježavanju ovog Dana na našim prostorima:

1. Na svom edukativno‐informativnom štandu na na Trgu kralja Tomislava će u subotu, 4. rujna, između 10 i 15 sati dijeliti svim zainteresiranim prolaznicima Deklaraciju seksualnih prava na hrvatskom jeziku, i informirati o aktivnostima i znanstvenim radovima hrvatskog Komaja Društva prezentiranim na Velikim kongresima Svjetske Asocijacije za seksualno zdravlje. Neki od tih radova su 'Seksualno zdravo društvo' Franje Milićevića ‐ Makaje, s Velikog Kongresa WAS‐a u Sidney‐u 2007. godine, te 'Orgazmička žena' – znanstvena studija i internacionalni projekt u kojem sudjeluju i žene iz Hrvatske. Cilj je skrenuti pažnju na to da je '...seksualno zdravlje jednako važno kao i fizičko ili mentalno zdravlje i na njih se treba gledati kao na nerazdvojno povezane. Da bi se unaprijedilo seksualno zdravlje i blagostanje članova društva, seksualno zdravlje treba imati jednaku važnost kao i održavanje snabdijevanja čistom vodom'.

2. Organizirat će projekciju filma 'Kinsey ‐ Let's talk about sex' u subotu, 4. rujna, u 19 sati. 'Kinsey' je biografski film Billa Condona iz 2004. o životu i radu osnivača seksologije, dr. Alfredu Kinseyju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi