MODNA LINIJA ALMA SAVJETUJE

Sviđaju li vam se haljine za svaku žensku građu?

11.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Pogledajte modnu liniju Alma savjetuje koju čini 14 modela koji rješavaju problem odijevanja većine žena, različitih tipova građe

U modi je sve izmišljeno - zar ne? Upravo zato dizajnerski koraci nisu lagani i nije jednostavno stvoriti modnu priču koja će se nametnuti na domaćem modnom tržištu.

Ovo je priča modne savjetnice Alme Premer Zoko - žene koja savjetuje stotine žena svakog mjeseca kako se odjenuti - što s čime kombinirati, kako uvijek najbolje izgledati u svojoj koži. Kroz dugogodišnji rad sa ženama specifične građe tijela, problemima u prikrivanju nedostataka stvorila je i vlastitu dizajnersku modnu priču - modnu liniju Alma savjetuje koju čini (samo) 14 modela koji rješavaju problem odijevanja većine žena, različitih tipova građe.

'Jednom sam prilikom čula savršenu izreku koja je zvučala nekako ovako: Vjerujem da se svaka žena barem jednom u životu zaljubi u neki odjevni predmet, kao i u nekog muškarca – ne znaš baš točno zašto, samo znaš da je on taj i da ga želiš imati! Upravo to želim postići svojom modnom linijom. Da se u nju zaljubite na prvi pogled, i da je se jednog dana, kada je zamijenite nekim novim modnim komadom, sjećate s ljubavlju. Svakodnevno stvaram u veličinama od 38-48!', rekla je modna savjetnica Alma Premerl Zoko.

Kako izgleda kolekcija?
Zanimljive haljine 'na motanje', suknje koje neutraliziraju stražnjicu i vizualno dodaju centimetre, sakoi koji smanjuju ili povećavaju dekolte, asimetrične suknje koje sužavaju bokove, suknje koje se nakon radnog dana pretvaraju u haljine.

Zaštitno lice?
Zaštitno lice kolekcije jesen/zima 2012/2013. je pjevačica Teške industrije Lea Mijatović koja svojom karizmom, ali građom tijela predstavlja tipičnu Alma savjetuje ženu: sretnu, uspješnu, zadovoljnu svojim (ne)tipično građenim tijelom.

'Ovo je moje prvo manekensko iskustvo i kad me Alma pozvala na snimanje, nisam bila sigurna hoću li ja to moći. A onda sam isprobavala modele i zaljubila se u većinu njih. Već sam napravila kombinacije za naše sljedeće koncerte', rekla je zadovoljna Lea Mijatović.