MODA ISPOD NULE

Svi su ludi za toplim čizmama, a sad znamo i koji su modeli najtraženiji

11.02.2021 u 12:45

Bionic
Reading

Niske temperature i snježni uvjeti modne kupce posljednjih tjedana itekako motiviraju za šoping, a dovoljan dokaz tomu je novi izvještaj modne tražilice Lyst prema kojemu skupocjene verzije čizmi za snijeg i pufaste jakne vode glavnu riječ

Kako vjeruje predstavništvo Lysta, nagla potražnja za čizmama za snijeg najvjerojatnije je rezultat sniježne oluje koja je pogodila SAD, Veliku Britaniju, Njemačku i Nizozemsku, a potražnja za njima iz tjedna u tjedan u porastu je za 47 posto.

Trenutno najtraženije obuća za snijeg djelo je brendova poput talijanskoga Moon Boot, američkog Ugg Australia, njemačkog luksuznog brenda Bogner i sestrinskog brenda H&M-a, & Other Stories.

Kako u svom novom tjednom izvještaju ističe Lyst, osim obuće za snijeg tople pufaste jakne s tehničkim performansama također su tražena roba kod modnih kupaca diljem svijeta. Potražnja za njima iz tjedna u tjedan je u porastu za 23 posto.

  • +26
Čizme za hladne dane Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Najpopularniji model pufaste jakne i dalje je onaj s potpisom američkog brenda The North Face. Njihova jakna Nuptse iz 1996 godine, osim u kategoriji odjeće za snijeg, pravi je hit na street style sceni, što dodatno potvrđuje Lystov izvještaj koji se referira na trendove u posljednjem kvartalu 2020. godine.

Puffer jakne postale su modna kategorija broj jedan, s pretraživanjima povećanima za 174 posto, između ostalog potaknuta većim porastom šetnji i druženja na otvorenom zahvaljujući pandemiji. Po prvi puta otkako Lyst pažljivo prati navike modnih kupaca, jakna Nuptse s potpisom američkog brenda The North Face osvanula je na vrhu ljestvice najpoželjnijih ženskih i muških modnih komada.

  • +33
Tople jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Uz legendarnu jaknu s potpisom brenda The North Face, modni kupci diljem svijeta također ne kriju naklonost prema takozvanom Maya modelu pufaste jakne, a za koju je zaslužan luksuzni talijanski brend Moncler.