SVE ZBOG 'BRIDGERTONA'

Korzeti su ponovno in: Ovom modnom komadu ne prestaje rasti popularnost, a sve zahvaljujući Netflixovoj hit seriji

27.01.2021 u 06:23

Bionic
Reading

U vremenima u kojima modnom scenom uvjerljivo vladaju udobni i široki odjevni komadi nitko se nije nadao da će korzeti postati novi modni hit. Za njihovu novu popularnost glavni je krivac Netflixova povijesna hit serija 'Bridgerton', a posljednjih dana munjevitom brzinom nestaju s polica trgovina

Korzeti postoje stoljećima - oblikuju tijelo stezanjem, a žene (i muškarci) u njih su se uvlačili bez obzira koliko neugodni bili.

Netflixova nova povijesna serija 'Bridgerton' gledatelje je upravo vratila u ta vremena, budeći interes za korzete, o čemu dovoljno svjedoče novi podaci modne tražilice Lyst.

  • +3
Netflixova serija 'Bridgerton' Izvor: Profimedia / Autor: Hollywood Archive / Avalon Editorial / Profimedia

Prema njihovu istraživanju, potraga za bilo kakvim komadima odjeće koji se odnose na takozvanu modu regencycore posljednjih tjedana bilježi velik porast. Najveći porast pretraživanja zabilježen je u kategoriji korzeta, a slijede biserne trake za glavu i duge rukavice.

Konkretno govoreći, korzeti su od premijernog prikazivanja serije 25. prosinca zabilježili porast pretraživanja u iznosu od 123 posto, a najtraženijim modelima pokazale su se inačice s potpisom brendova Dion Lee i Rasario.

Da je uistinu riječ o traženom modnom komadu, dovoljno govori podatak da su raspoloživi korzeti u modnim trgovinama poput američkog Nordstroma nestali iz ponude svega nekoliko dana od premijernog emitiranja serije.

Svjesno velike popularnosti među gledateljima, vodstvo Netflixa upravo je ovih dana najavilo snimanje druge sezone serije nastale prema popularnim knjigama Julije Quinn, a čija se radnja odvija u 19. stoljeću u Londonu.