FRANCUSKE MODNE DIVE

Svi im se dive, a ovo je tajna njihova bezvremenskog stila

10.06.2017 u 22:35

Bionic
Reading

Francuskinje poput glumica Marion Cottilard, Charlotte Gainsbourg, Isabelle Huppert, Juliette Binoche ili Vanesse Paradis svojim profinjenim stilom uvijek iznova izazivaju divljenje modnog svijeta. Njihov modni stil je ženstven i bezvremenski, nikad nametljiv, no s finom dozom seksipila koji nikad ne prelazi granicu

Stil Francuskinja vječita je inspiracija mnogima, a obzirom na to da je Pariz središte svjetske mode, modne kombinacije stanovnica 'grada svjetlosti' oduvijek intrigiraju modne znalce.

Polazi im za rukom spajati nespojivo, a svakoj, pa i najobičnijoj kombinaciji, poput npr. najjednostavnijeg T-shirta i starih traperica koje će nositi na ubojite štikle i s cool sunčanim naočalama, udahnut će nešto posebno, toliko chic!

Glumice Juliette Binoche ili Marion Cottilard na najbolji će način naglasiti svoje ženske atribute, a zajedničko im je to da nikad ne izgledaju kao da su se previše potrudile.

One ne slijede trendove, već investiraju u klasične komade, vole neutralne boje poput plave, crne, bijele ili bež jer se dobro slažu sa svim ostalima, ne pretrpavaju ormar gomilom odjeće i smatraju da nikako ne treba pretjerivati s modnim detaljima.  

  • +9
Francuski šik Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo ta kulerska nonšalancija čini njihov stil neponovljivim.

Ne čudi to da je knjiga pod nazivom 'Pariški chic', koju je 2011. objavila poznata manekenka, francuski supermodel Ines de la Fressange, bivša muza Karla Lagerfelda i savjetnica za brend Roger Vivier, postala svjetski bestseler. Na krilima uspjeha Ines je objavila još jednu knjigu: 'The Parisian Chic Look Book: What Should I Wear Today?', u kojoj je otkrila mnoge tajne dobrog stila.

'Ponekad znam primijetiti da žene poput mene izbjegavaju kupovati odjeću u trgovinama high street brendova, odlučujući se za cjenovno skuplje trgovine. Ako isključivo nosite skupocjenu odjeću, izgledate ćete znatno starije', rekla je 59-godišnja Francuskinja, dodajući kako ne morate biti Parižanka da biste imali pariški stil.

  • +4
Juliette Binoche utjelovljuje neponovljiv francuski stil Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža/ Mihaela Maras

'Evo ja sam savršen primjer - rođena sam na jugu, u Saint-Tropezu. Pariški je stil stav, stanje uma. Rokerica i buržujka, Parižanka je u stilu uvijek prva, nikada druga. Parižanka lagano korača oko svih modnih zamki dana', svojedobno je izjavila.

Ines savjetuje da outfit uvijek mora biti neočekivan. Dakle umjesto tenisica s trapericama, pokušajte sa sandalama s ukrasima, na cvjetnu ljetnu haljinu navucite grube motorističke čizme. Nježnu vestu ne nosite sa suknjom, nego posudite hlače svog dečka.

'Koja je tajna Parižanke? Ona diše zrak vremena i zna da moda treba biti zabavna. Parižanka slijedi nekoliko zlatnih pravila, ali ih, također, voli prekršiti. I to je dio njezina stila. Sve lagano. C'est facile!', kaže ova ikona stila.