RARITETNI komad

Svi govore o bijeloj haljini Belle Hadid u Cannesu, a jasno je i zašto

27.05.2022 u 16:58

Bionic
Reading

Umjesto kreacija koje stižu ravno s modnih pisti, neke od najvećih zvijezdi današnjice sada najradije odabiru arhivske komade s potpisom razvikanih dizajnerskih brendova. Jedna od njih je i američka ‘it’ djevojka Bella Hadid, a navedeno je itekako potvrdila na filmskom festivalu u Cannesu

Nakon što se na premijeri obiteljske drame ‘The Innocent’ pojavila u crnoj haljini iz 1987. godine s potpisom modne kuće Versace, 25- godišnja Hadid priredila je novo iznenađenje.

Kao što se strastveni ljubitelji mode s nostalgijom prisjećaju ostavštine Phoebe Philo na čelu modne kuće Celine ili Gallianove u ulozi kreativnog direktora modne kuće Dior, gotovo jednake osjećaje dijele i prema modnoj eri Toma Forda na čelu talijanskog Guccija.

Neke komade s njegovim potpisom teže je pronaći nego druge, a Bella Hadid na crvenom tepihu u Cannesu pojavila se u jednom od najraritetnijih.

Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Na premijeri japanskog filma ‘Broker’ osvanula je u pripijenoj, bijeloj haljini iz Fordove jesenske kolekcije za Gucci predstavljene 1996. godine.

Njezina glavna posebnost leži u detalju proreza na području boka ukrašenog metalnom kopčom zlatnoga sjaja. Izvorno, ovu haljinu na modnoj pisti nosio je legendarni supermodel Carolyn Murphy.

Kako je istaknula modna biblija Vogue, ova specifična Fordova haljina za Gucci postala je svojevrsnom legendom unutar zajednice ljubitelja vintage dizajnerskih komada. Njezine iteracije dosežu cifru od 15 tisuća dolara i više. Olivia Haroutounian, poznata američka trgovkinja vintage dizajnerskim komadima, Vogueu je otkrila kako ju je uspjela pronaći no zbog lošeg stanja odustala je od njezine kupnje.