PRITISAK ZBOG LJEPOTE

Sve više muškaraca ide pod nož

10.01.2011 u 10:56

Bionic
Reading

Plastična kirurgija posljednjih godina primamljivija je sve većem broju muškaraca. Tako je samo u prošloj godini, unatoč krizi, bilo čak 21 posto više interesa za korektivne operacije među muškarcima, pokazalo je istraživanje britanskog Udruženja plastičnih kirurga

Zanimljivo je da je jedna od najtraženijih operacija ona uklanjanja muških grudi. Naime, zahtjevi za tom korektivnom operacijom porasli su za čak 80 posto. Druga najtraženija operacija je korekcija nosa, zatim liposukcija, korekcija ušiju te uklanjanje masnog tkiva ispod očiju. To su pet najtraženijih estetskih zahvata među muškom populacijom. No postavlja se pitanje idu li muškarci pod nož zbog ega, ljepote ili karijere.

'Na estetske zahvate muškaraca sada otpada 30 posto sveukupnog posla. Zbog ekonomske krize koja nas je pogodila sve više muškaraca traži posao i želi izgledati svježe, mlado i odmorno, a ne zabrinuto', rekao je doktor Daniel Sister, specijalist estetske kirurgije.

Očito je da i muškarci počinju osjećati pritisak zbog izgleda, a posebno je to vidljivo u sektorima poput prodaje, marketinga i medija.

Mnogi osjećaju pritisak jer se moraju natjecati s puno mlađim kolegama. Samopouzdanje koje dobiju nakon operacije daje im vjetar u leđa te imaju puno bolje rezultate na poslovnom planu, pojašnjavaju estetski kirurzi.