UKLETI BIG BROTHER

Sve prati 40 kamera, a bazen je pod krovom

10.03.2011 u 07:13

Bionic
Reading

Big Brother kuća ima 400 četvornih metara i veliku okućnicu te 60 mikrofona, a pet ga je mjeseci uređivalo 70 ljudi, a na glasu je kao ukleta

Kada su svi već pomislili da se Big Brother, najpopularniji reality šou svih vremena, više neće vratiti na domaće televizijske ekrane, stiže i njegova šesta sezona. To i nije neka novost, kao ni to da je ove godine u regionalnom izdanju i da je BB kuća smještena u Beogradu, a 12 stanara koji će u njoj boraviti redom su iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore te iz Bosne i Hercegovine. No novo je da je, osim naše Antonije Blaće, ovogodišnja voditeljica i Marijana Mićić. Marijana je glumica i voditeljica, a Big Brother joj nije nepoznanica jer već se okušala kao voditeljica triju sezona srpske verzije šoua i tri sezone istog realityja, ali u VIP izdanju, dakle s poznatim osobama u kući.

Zdanje na beogradskom Košutnjaku u kojem se do sada snimala srpska inačica realityja ove je godine mnogo luksuznije i pet ga je mjeseci uređivalo 70 ljudi.

Kako će stanari biti u kući u zimskom i proljetnom razdoblju, ona je proširena na zanimljiv način, tako da je i bazen sada unutar kuće, a ne u dvorištu. Time je stanarima omogućeno da se njime služe i za prohladnih dana, što je posebno zanimljivo jer znamo da je bazen često mjesto na kojem se održavaju najegzotičnije zabave.

Kuća je površine 400 četvornih metara, sa 300 četvornih metara okućnice, opremljena je sa 60 mikrofona, a stanare će nadzirati 40 kamera. Rasvijetljena je s tri puta više rasvjete nego do sada, što joj daje posebnu notu ekstravagancije i ističe njezinu visinu.

Na šou radi produkcijski tim od 200 članova, a stanarima koji će se u kući 106 dana boriti za nagradu od 100 tisuća eura na raspolaganju je u svakom trenutku jedan psiholog.

Tko će ući u kuću kroz ulazna vrata koja su ove godine zlatne boje, doznat ćemo uskoro, a ispovjedaonica u kojoj će ih svaki tjedan Big Brother rešetati pitanjima futurističkog je dizajna i nalikuje na ulaz u svemirski brod.

Inače, zanimljivo je da su tu beogradsku kuću mediji proglasili ukletom. Tomu u prilog ide niz nesretnih okolnosti koje su snašle njezine bivše stanare. Tako je poslije prve srpske sezone jedan od bivših stanara ubio svoju majku, a ubrzo zatim troje bivših natjecatelja poginulo je u prometnoj nesreći. Tome je dodano još nekoliko primjera smrti osoba bliskih bivšim stanarima, a sve je zaokružilo samoubojstvo Filipa Kapisode koji je usmrtio djevojku Kseniju Pajčin.