SANJA DOLEŽAL:

Svako buđenje podsjeća me na supruga

10.05.2014 u 14:50

Bionic
Reading

Dvije godine nakon bolnoga gubitka supruga Nenada Šarića, glazbenica i voditeljica Sanja Doležal prisjeća se najljepših dvaju desetljeća života koja su dijelili

Pjevačica Novih fosila i voditeljica HTV-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' u velikom intervjuu za Story, uoči druge godišnjice smrti

neprežaljenog supruga Nenada Šarića, iskreno je progovorila o tome kako sebe ne vidi uz drugog muškarca.

Na pitanje što je najviše, osim djece, podsjeti na Nenu, odgovara – sve. 'Svaki trenutak, svako buđenje. Filmovi i knjige o kojima smo satima pričali, zajednički prijatelji, sitnice koje smo skupljali na putovanjima, sjetim se da je, dok je bio s nama u kući, sve odzvanjalo smijehom. Problem je što sam izgubila prijatelja. To je najgore… Prema pričama svojih prijateljica shvatila sam da ti životni partneri nisu nužno prijatelji. A Neno i ja smo to bili. Bio je i suprug, otac, životni partner i krasan čovjek. Još učim živjeti bez Nene…' rekla je Sanja.


Unatoč velikom gubitku, simpatična i vedra Sanja kaže da je sretna žena. 'Sad to čudno zvuči, ali mogu reći da sam sretna žena. Toga sam danas još više svjesna. Nevjerojatno, u tome mi je otvorio oči moj sin koji mi je rekao: 'Nemoj misliti na trenutke koje nećeš imati, nego na ono što si imala.' Kad mi je to rekao, shvatila sam da je dvadeset i pet godina života sa suprugom bila velika stvar. Život mora ići dalje i sigurna sam da ću naći neke lijepe trenutke, i tu i tamo nekakvo veselje. No kad te tuga preplavi, ni to ne pomaže', objašnjava i ističe kako se ne može zamisliti uz drugog muškarca.

'Najiskrenije, u ovom trenutku to ne mogu zamisliti. Vjerojatno nije problem naći muškarca, problem je ostvariti prijateljstvo. Meni bi možda opet trebalo dvadeset godina da s nekim budem tako bliska. Tako da ovog trenutka to ne mogu zamisliti, niti razmišljam o tome niti se vidim u toj poziciji. Kad sad pomislim na to, zvuči mi nemoguće, no dovoljno sam stara da kažem – ne znaš što ti život nosi. Imam prijateljicu koja je udovica 17 godina i nikad nije bila ni s jednim muškarcem niti je to poželjela. Imam prijateljicu koja je ostala udovica i nakon deset mjeseci pronašla partnera. I presretna je. I to je divno. Drukčije smo i imale smo i drukčije brakove', zaključuje.