TEHNOLOGIJA UBIJA RAZGOVOR

Svaki deseti par komunicira samo mailom ili mobitelom

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 07.10.2010 10:20
  • Objavljeno 07.10.2010 u 08:59
seksi žena kompjuter

seksi žena kompjuter

Izvor: Corbis / Autor: Blue Images/

Mnogi parovi današnjice su u krizi jer gotovo uopće ne komuniciraju uživo, već isključivo preko mobitela ili računalnom poštom

Svaki deseti par provede više vremena razgovarajući preko telefona ili dopisujući se e-mailom nego u razgovoru  uživo, pokazala je najnovija studija. Parovi općenito u vrijeme današnjih životnih žurbi provode manje od jednog sata u međusobnoj komunikaciji licem u lice, dok svaki peti par provede svega 15 minuta u direktnom razgovoru.

To ne znači da je komunikacija u potpunosti nestala, već je dobila posrednike. Tako se komunikacija svela na razgovore i SMS poruke te na e-mail. Prosječan par tako razmijeni 1.002 poruke i gotovo 400 mailova tokom godine.

Žene su nešto raspoloženije za tipkanje. Prosječna žena pošalje partneru dvije poruke, a 12 posto pošalje više od šest tekstualnih poruka dnevno. Također, 13 posto ispitanika ne gnjavi partnera pitanjima gdje je i kad će doći doma, već ga prate isključivo putem Facebooka.

Što se tiče druženja vikendom, ni ona nisu što su bila. Prosječni par preko vikenda provede samo tri sata i 34 minute zajedno, od čega 51 minutu provedu u tišini ispred televizora i 37 minuta baveći se sitnim usputnim poslovima.

I dok se zajedničko vrijeme smanjuje, psiholozi upozoravaju: 'Gašenje tehnikalija koje vas okružuju i povratak starog dobrog razgovora ključni su za vezu.'
 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!