TREND SEXTINGA

Svaka peta osoba šalje eksplicitne fotografije i poruke

12.06.2012 u 13:24

Bionic
Reading

U današnje vrijeme preživjeti dan bez mobitela čini se poput nemoguće misije, a sama njihova popularizacija donosi i neke sasvim nove trendove. Tako novo istraživanje pokazuje da je čak svaki peti korisnik smartphonea sklon slanju seksualno eksplicitnih poruka i fotografija svome partneru

Više od četvrtine odraslih osoba u istraživanju je priznalo da pomoću svojih smartphonea šalju i primaju eksplicitne fotografije i poruke, a muškarci su ipak tome trendu nešto skloniji nego žene, piše msnbc.com.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od dvije tisuće odraslih osoba, koje je provela američka tvrtka Lookout koja se bavi mobilnom sigurnošću, pokazalo je da su sve popularnijem trendu sextinga, odnosno slanju seksualno eksplicitnih poruka i fotografija, najskloniji muškarci u dobi od 18 do 34 godine (32 posto) te žene u dobi od 35 do 45 godina (25 posto).

No sexting nije popularan samo među mlađim generacijama. Naime, kako pokazuje istraživanje, svaka deseta osoba u dobi od 55 ili više godina ga koristi te redovito šalje ili prima škakljive fotografije i slike.

Kada se radi o snimanju seksi videa, 11 posto sudionika istraživanja priznalo je da ih snimaju mobitelima, s time da su i u toj kategoriji muškarci brojniji, pa to čini 18 posto muškaraca i tek 5 posto žena.

Usprkos tome što njihovi mobiteli često sadrže škakljiv sadržaj, rijetko se koji ispitanik brine o posljedicama gubitka. 'Samo tri posto Amerikanaca koji posjeduju smartphone kaže da je neprimjeren sadržaj ono što ih najviše zabrinjava prilikom gubitka mobitela. Taj broj je šokantno nizak s obzirom na činjenicu da je čak 69 posto vlasnika smartphonea u Americi izgubilo svoj mobitel, a svaki peti priznaje da koristi sexting', upozoravaju iz tvrtke Lookout.