inovativnost, funkcionalnost, estetikA i tehnologijA

Suvremeni dizajn na ovogodišnjoj Ambienti

09.10.2018 u 10:01

Bionic
Reading

Ovogodišnja Ambienta održava se od 10. do 14. listopada i predstavlja koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji

Zahvaljujući iznimnoj potpori Grada Zagreba u svojstvu suorganizatora i povjerenju izlagača, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan i kvantitativan rast, posebice u izlagačkom segmentu. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a partneri Hrvatska gospodarska komora, Šumarski fakultet i Hrvatske šume.

Na sajmu izlaže 332 izlagača iz 32 zemlje u sedam paviljona Zagrebačkog velesajam, a Ambienta će biti predstavljena kroz tri tematske cjeline:

  • AmbiDOM - namještaj, kuhinje, kupaonice, madraci, podne obloge i parketi, vrata, prozori, kamini, zavjese i dekoracije za dom
  • AmbiPRO - materijali, masivne ploče, oprema i strojevi
  • DESIGN ZONA - noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera

Povećan interes izlagača

Veliki broj hrvatskih proizvođača namještaja i drvo proizvođača prezentirat će se na ovogodišnjoj Ambienti. Broj izlagača bilježi rast za 20% u odnosu na prošlu godinu, a potporu dijelu izlagača na Salonu dala je i Hrvatska gospodarska komora.

Hrvatski izlagači i zastupnici kao i inozemni izlagači prezentirat će na Ambienti namještaj za stanovanje, namještaj i opremu za ugostiteljske objekte, podne obloge i parkete, kamine, PVC i aluminijsku stolariju, zavjese, radijatore, rasvjetu, alate i strojeve za tekstilnu i drvnu industriju, uređaje za pročišćavanja zraka i vode te kućanske aparate.

Design zone

Posebno naglašena i prostorno izdvojena DESIGN ZONE sadržajno težište stavlja na produkt dizajn – inovativnost, funkcionalnost, estetiku i tehnologiju. Izuzetni primjerci dizajnerskih proizvoda koji se mogu vidjeti posljednje dvije godine na Ambienti, a u skladu sa svjetskim trendovima, izvrsno su primljeni i kod izlagača i kod posjetitelja.

Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Renomirani proizvođači namještaja koji izlažu unutar Design Zone su: ADAX, DRVONA, GALA DRVO, TEHNOHIT-HRASTICO, MS&WOOD, STIGO, STOLARIJA KNAPIĆ, LIGNOR, ARBOLINE, EURO RATAN, STILLES-OPREMA A.L.T.

Svoje izlaganje pripremaju i profesionalni dizajneri i dizajnerski studiji: Ada Kezić (A1 Format), Armano Linta, Tabushi by Lilipop design, Jurica Huljev (Synthesis), Deez produkt, Damjan Mach.

Ambienta 2018 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Proizvodima za opremanje interijera i eksterijera svojim izlaganjem bogate ponude predstavit će se: Bokart, Centar rasvjete, Regeneracija Zabok, Luminis, 3D Tiles, Mihoković, Panonski drvni centar kompetencije.

Dodana vrijednost ove tematske cjeline je promocija mladih dizajnera na AMBIENTA BOX - Ante Potočnjak, Eduit, Kamin studio, Stipo Jurčević i Studio Maras.

Gost umjetnik na Design Zoni bit će Stephan Lupino.

Egiu hrvatski prostor življenja

Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU) - HRVATSKI PROSTOR ŽIVLJENJA prezentirat će na Ambienti svoj projekt na okruglom stolu koji je utemeljen kroz inicijativu Hrvatske udruge poslodavaca, a u svrhu stvaranja i jačanja dodane vrijednosti industriji namještaja u Hrvatskoj. Cilj udruženja je kreiranje novog zajedničkog brenda za nastup na međunarodnom tržištu u okviru specifičnog stila življenja u prostoru između kontinentalne i mediteranske kulture.

Priznanja i nagrade izlagačima

Tradicionalno za vrijeme Ambiente dodjeljuju se priznanja i nagrada izlagačima: NAGRADA NOVINARA za najbolji dizajn na Design zone; DESIGN PLUS nagrada za najbolji dizajn proizvoda na Ambienti te MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda.

Ambienta je partner projekta magazina D&D za natječaj D&D Grand Prix 2018 koji se odvija u dvije kategorije za najljepšu kuću za najam i najljepši apartman za najam. Finaliste natječaja izabrat će na Salonu 12. listopada.

Vrijedne nagrade posjetiteljima

Ove godine na Ambienti ukupan nagradni fond je najveći do sadaukupno 195.554,00 kune.

Na ovogodišnjem salonu Prima Grupa premijerno predstavlja kolekciju namještaja za 2019. godinu. Na gotovo 1000 m2 bit će izložene nove kolekcije kuhinja po mjeri, noviteti iz blagovaonskog programa i namještaja za dnevne sobe, novi modeli spavaćih i dječjih soba, predsoblja i kupaonskog namještaja te najnovija kolekcija madraca.

Prima namještaj je i generalni sponzor glavne nagrade za posjetitelje: kuhinja Prima opremljena svim uređajima vrijedna 100.000,00 kn.

Cijena ulaznice za Ambientu iznosi 30,00 kuna. Radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati, a u petak, subotu i nedjelju do 20,00.