NA PRAGU PEDESETE

Supermodel odlazi u 'starosnu' mirovinu

01.02.2016 u 20:00

Bionic
Reading

Modni svijet razveselila je prošloga mjeseca nova kampanja modne kuće Balmain za proljeće i ljeto 2016. u kojoj se na crno-bijelim fotografijama legendarnog fotografa Stevena Kleina pojavljuju Cindy Crawford, Claudija Schiffer i Naomi Campbell. Najstarija od njih, Cindy Crawford rastužila je ovih dana modni svijet objavom da odlazi u 'starosnu' mirovinu

U intervjuu za časopis Rhapsody United Airlinesa Crawford je najavila službeno povlačenje iz svijeta modelinga kad 20. veljače navrši 50 godina.

Supermodel i manekenka koja ne pamti susret s kamerom koji joj se nije svidio, uvjerena je da će pozirati i za više od deset godina, no ne više kao model.

'Radila sam sa svim nevjerojatnim fotografima poput Patricka Demarcheliera, Helmuta Newtona i Herba Rittsa. I što još trebam učiniti?' pita se Crawford i zaključuje: 'Niti mogu biti ponovno otkrivena, niti bih si trebala nešto dokazivati. A to ni ne želim!'

Karijera Cindy Crawford zvuči poput filmske priče. Perspektivnu srednjoškolku iz malog grada u Illinoisu otkrio je lokalni fotograf. Uskoro se uz Lindu Evangelista, Naomi Campbell i Christy Turlington pojavljuje u spotu 'Freedom' Georgea Michaela i priča o nezaustavljivim supermodelima je krenula.

Crawford nosi revije i snima modne editorijale za vodeće dizajnere, vodi MTV-jevu emisiju 'House of Style', snima videa za tjelovježbu i nezaboravne reklame za Pepsi, a zahvaljujući brojnim angažmanima Forbes je 1995. proglašava najbolje plaćenim modelom na svijetu.

Odlazak u mirovinu Crawford će obilježiti izdavanjem knjige 'Kako postati Cindy Crawford', intimnim pogledom uspješne karijere modela.

'Zaista volim svoj posao. I to ne površno, napraviti frizuru, našminkati se i izgledati lijepo. Ono što stvarno volim i u čemu sam strastvena je komunikacija. A način na koji komuniciram posljednjih 30 godina je kroz slike', otkrila je Crawford u intervjuu.