MLJAC!

Super jednostavni savjeti za ukusan pire krumpir

26.11.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Ako želite savršeni pire krumpir, postoje neke tehnike kojima morate ovladati. Donosimo vam super savjete poznatih chefova

Pire krumpir jedan je od omiljenijih priloga mnogih ljudi diljem svijeta. No unatoč tomu, mnogi se još uvijek muče da ga pripreme baš onako kako treba. 'Recept za

pire krumpir svima je poznat, ali ljudi griješe u onim posljednjim koracima', tvrde poznati chefovi Lee Hanson i Riad Nasr. Evo njihovih jednostavnih savjeta uz pomoć kojih će vaš pire krumpir dobiti savršenu teksturu i okus.

1. Nemojte koristiti hladni maslac ili margarin: Nikada nemojte stavljati hladni maslac ili margarin u krumpir. Oni moraju biti sobne temperature ili ih čak možete malo ugrijati. Na taj način lakše se upijaju i sjedinjuju s krumpirom.

2. Previše miksanja:
Ako su vam svi sastojci za pire topli kao što bi trebali biti, onda nema potrebe pretjerivati s miješanjem. Previše miksanja dovodi do ljepljive teksture koja nikome nije ukusna. Posebno izbjegavajte jako miksanje nakon što dodate maslac ili margarin.

3. Izbjegavajte vilicu: Ako želite da vam pire bude kremast kakav i treba biti, koristite prave alate, a ne vilicu. Naime, vilica ne može dobro obaviti posao, zbog čega ostaju tvrde kuglice. Nemojte koristiti vilicu ni pri prvom miksanju kuhanog krumpira.