apsolutni hit

Sunčane naočale kakve baš svi žele: Ovo su modeli koji su trenutno najtraženiji

15.04.2021 u 09:01

Bionic
Reading

Sunčane naočale nezamjenjiv su modni dodatak u svakoj torbici, a u vrijeme toplih proljetnih dana posebno dolaze do izražaja. Prema najnovijem izvještaju globalne modne platforme Lyst ovi modeli trenutno su najtraženiji

Proljeće ove godine pomalo nostalgično priziva neka prošla vremena, a tako je i po pitanju trendova. Cvjetne haljine, karirani uzorci, hlače širokih nogavica te baloneri samo su neki od modnih hitova ove sezone, a s njima u korak idu i pomalo retro modeli sunčanih naočala.

Dolazak proljeća očekivano je povećao potražnju za sunčanim naočala, a to pokazuju i najnoviji podaci modne tražilice Lyst koje izvještava kako pretraživanja sunčanih naočala tjedno rastu za 22 posto.

Najtraženiji modeli posljednjih mjesec dana su pravokutni i kvadratni. Naime, pretraživanja za ovim oblicima okvira porasla su za vrtoglavih 79 posto te je to jasan pokazatelj apsolutnog modnog trenda među sunčanim naočalama.

Manjih dimenzija, četvrtastog oblika te u pravilu tamnijih boja najtraženiji modeli su oni s potpisom brendova Jacquemus, Balenciaga, Versace i Weekday.

  • +18
Trendi sunčane naočale Izvor: Promo fotografije / Autor: PROMO

Ako ste ipak ljubitelji naočala većih okvira, ova sezona ima modnu poslasticu i za vas.

Prema podacima Lysta, jako su tražene i sunčane naočale velikih okvira te retro dizajna pa su tako pretraživanja za ovim modelima porasla za 50 posto. Među najtraženijim brendovima su Gucci i Fendi, a i kod ovih modela prevladavaju tamnije nijanse.