SVJEDOČIT ĆE BIVŠA

Sud utvrđuje je li Michael Jackson bio teški ovisnik

26.07.2013 u 16:16

Bionic
Reading

Pokojni Michael Jackson imao je visoku toleranciju na lijekove, izjavio je tijekom suđenja dugogodišnji anesteziolog slavne zvijezde David Fournier, a očekuje se i svjedočenje bivše supruge slavne zvijezde koja će, navodno, reći kako je Jackson desetljećima bio teški ovisnik

Anesteziolog je posvjedočio pred sudom u Los Angelesu da mu više nije bilo dozvoljeno raditi s Michaelom Jacksonom jer je 2003. odbio sudjelovati u jednom rizičnom medicinskom postupku. Fournier, koji je svjedočio kao svjedok obrane, kazao je kako je kralj popa djelovao sve tuplje te da je sporo reagirao na standardna pitanja prije planiranog zahvata estetske kirurgije.

Postupak je tada otkazan nakon što je Fournier odbio dati anesteziju, piše Daily Mail.

Jackson je umro zbog akutnog trovanja propofolom 25. lipnja 2009, u dobi od 50 godina, a njegova majka Katherine Jackson tuži tvrtke AEG Live i LLC koje su promovirale povratničku koncertnu turneju njezinog sina.

Porotnici su čuli i kako je dr. Alimorad Faschian usadio implantat u Jacksonova leđa kako bi blokirao euforični učinak lijeka Demerol nakon rođenja njegovog sina Blanketa u veljači 2002.

Faschain je na sudu rekao da je Katherine Jackson znala za taj postupak i raspitivala se o tome: 'Sjećam se da je to bilo u Neverlandu. Michael nije pokazao implantat svojoj majci, ali je njegova majka bila tamo i bila je sretna zbog toga.'


Prije toga, Katherine je rekla porotnicima kako nije bila svjesna da je turneja njezinog sina bila prekinuta 1993. te da je Elizabeth Taylor doletjela u Mexico City kako bi ga odvela u London na odvikavanje.

Dr. Conrad Murray trenutačno služi četiri godine kazne za ubojstvo pjevača.

Potvrđeno je da će svjedočiti i Debbie Rowe, bivša supruga Michaela Jacksona, no prema napisima, Rowe će posvjedočiti da je pjevač desetljećima bio tajni i teški ovisnik. Procjenjuje se da bi to bio težak udarac za obitelj u sudskom procesu.

Rowe, 54-godišnja majka Jacksonove djece Michaela Princea i Paris, izjavit će, piše TMZ, da je bila svjesna da je Jackson zloupotrebljavao lijekove koje je tijekom osamdesetih i devedesetih dobivao na recept, ali da nije bila svjesna razmjera njegove navike.