kraljica boja

Stručnjaci tvrde: Ovo je boja koja svima stoji kao salivena

20.06.2017 u 10:24

Bionic
Reading

Postoji li uistinu čarobna boja koja pristaje svakom tonu kože? Odgovor na to pitanje je da! Najbolje od svega je što ova boja predstavlja trendove za proljeće/ljeto 2017.

Jarke boje godinama ne izlaze iz mode, a napokon su i dizajneri izašli iz sigurnih okvira i u prethodnoj jesensko-zimskoj kolekciji predstavili odjevne komade življih boja. Stoga je pravo vrijeme da izađete iz monotone rutine po pitanju odijevanja te se odvažite odabrati za sebe hrabrije nijanse.

Korporacija Pantone osmislila je najtrendi boju ove sezone, a brendovi ulične mode zakleli su se da će vjerno osvještavati ljubitelje mode o ovoj hit boji godine. Zara je jedan od high street brendova koji su odlučni u tome da ovu trendi boju uklope u svakodnevnu garderobu za široku publiku.

Iako vjerojatno još uvijek ne možete pretpostaviti o kojoj je boji riječ, to ni ne čudi, s obzirom na cijelu paletu jarkih boja i šarenih uzoraka koji trenutno vladaju trgovinama.

No takva raznovrsna ponuda koja uključuje sve od žute ljetne haljine pa do ljubičastih čizmi iznad koljena, može pomutiti razum i navući nas da kupimo boju koja ne odgovara našoj koži. Neke živopisne boje često znaju narušiti izgled, ali ne i jarko crvena boja koja se smatra najpouzdanijom bojom na svijetu.

'Riječ je o boji koja se nalazi u središtu svih drugih boja i ima jednak protok kroz spektar boja', izjavila je za Who What Wear stilistkinja Helen Venables koja radi za konzultantsku tvrtku specijaliziranu za pronalaženje odgovarajućih boja ovisno o tenu.

'Nosite li ispod brade boje za koje znate da vam odgovaraju, to može biti od ključne važnosti. Učinak koji boje imaju na vaše lice može biti iznenađujuće moćan – mogu vas suziti, osvježiti, lice može izgledati zdravije ili vas mogu postarati, udebljati i učiniti da izgledate iscrpljeno', objašnjava Venables.

After Chanel • #PFW #Paris #FashionWeek #StreetStyle #Style #Fashion by #TylerJoe #NYAVGJOE

Objavu dijeli Tyler Joe (@nyavgjoe)

Ako vas ova saznanja nisu uvjerila da zavolite crvenu i priuštite sebi jednu crvenu ljetnu haljinu, ništa vas neće natjerati da se predomislite.