FIKSNI ZNAKOVI NA UDARU

Strepite, stiže 'super krvava' pomrčina Mjeseca u Lavu

30.01.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Anglosaksonci reklamiraju predstojeći pun Mjesec s pomrčinom kao 'super krvavi plavi Mjesec', ali slobodno zanemarite ono 'plavi'. Blue Moon je naziv koji Amerikanci daju drugom uštapu u istom kalendarskom mjesecu

Budući da su kalendari i trajanje mjeseca puke konvencije, ovaj podatak nema nikakvog astronomskog, astrološkog ni simboličnog značenja. Mnoga se društva ne ravnaju po zapadnjačkom gregorijanskom kalendaru, nego po svojim podjelama vremena koje se ne podudaraju s našima. 

  • +15
Supermjesec Izvor: Reuters / Autor: Mohamed Abd El Ghany

Zanimljivije je ovo 'super' jer to znači da je Mjesec sada na minimalnoj udaljenosti od Zemlje. Zbog toga Zemljani ovih dana vide prirodni satelit sjajnijim i većim nego inače. Razumije se, izuzetak će biti srijeda, kad će Mjesec biti pomračen, odnosno prekriven Zemljinom sjenom.

Budući da tijekom pomrčine nešto Sunčeve svjetlosti ipak dopire do našeg satelita, Mjesečev će disk poprimiti blago crvenkastu boju, zbog čega nosi epitet 'krvavog'. Ta će okolnost pojačati vizualni dojam, no neće se nikako odraziti na život na Zemlji. 

Fiksni znakovi na udaru

Pitanje je što ovaj vrlo rijedak splet nebeskih pojava - pun i pomračen Mjesec u Lavu na najvećoj blizini od Zemlje - znači za zodijačke znakove. Budući da se pun Mjesec i pomrčina odvijaju na osi od 10 stupnjeva Lava do 10 stupnjeva Vodenjaka, jasno je da će najjače utjecati na fiksne znakove, to jest na Lava, Vodenjaka, Bika i Škorpiona. Još preciznije, na udaru će se naći oni rođeni približno pet dana prije i poslije 31. siječnja, 30. travnja, 31. srpnja i 31.  listopada. 

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pun Mjesec s pomrčinom vrijeme je napetosti, suparništva i sukoba. Izgledno je zahuktavanje borbe za nadmoć, nepoštivanje dogovora i sporazuma i bračnih zavjeta. Veći su izgledi za raskide nego za povezivanje i spajanje. 

  • +44
Poznati Lavovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodič za preživljavanje

Kojem god znaku pripadali, da biste ublažili nepovoljan utjecaj ove Mjesečeve faze, klonite se konfliktnih i riskantnih situacija. Ne započinjite prepirke, a ako ih započne netko drugi, suzdržite se i ne dolijevajte ulje na vatru.

Nemojte se inatiti i uvijek pokušavajte postići kompromis. Čuvajte ključeve, dokumente, novac i druge vrijednosti. Budite oprezni u prometu i pri rukovanju alatima i energentima. Pridržavajte se propisanih terapija te odolite zovu alkohola i drugih droga. Ni u čemu ne pretjerujte, niti oskudijevajte. 

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Utjecaj punog Mjeseca i pomrčine osjećat će se dan prije i dan poslije preciznog trenutka uštapa, to jest 31. siječnja u 14:27 po hrvatskom vremenu. Ova će osebujna astronomska pojava biti najuočljivija iz srednje i jugoistočne Azije, Australije i Novog Zelanda, dok će se iz Hrvatske vidjeti djelomično

  • +40
Poznati Bikovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia