ENERGIČNE SCENE IZ VODICA

Stotinu vježbača na tradicionalnom treningu Aktivne Hrvatske

02.06.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Konačno je došlo vrijeme da možemo nesmetano uživati u masovnim treninzima. Koliko je to nedostajalo građanima Vodica pokazali su rekordnim odazivom za tradicionalni trening projekta Aktivna Hrvatska. Trg hrvatskih mučenika ove je godine bio premalen, ispunjen do posljednjeg mjesta vježbačima šalje poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti

Uz samo vježbanje, ovdje je vlada pozitivna energija koja je itekako važna za naše tjelesno i psihičko zdravlje. Iako vrijeme nije bilo idealno t puhala je jaka bura, građani su bili željni vježbi i edukacija koje su nam u dvije pandemijske godine itekako nedostajale. Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

'Vodice u srcima našeg tima imaju posebno mjesto. Svake se godine s radošću vraćamo, sve je više vježbača, a i sve su spremniji, pa im lukavo svake godine pojačavamo tempo treninga!' – izjavila je ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek.

Trening je vodio tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u kojem su Lukrecija Dragić, Ana Marija Galeković i Karlo Klig. Trening su omogućili Turistička zajednica Grada Vodica i Grad, a Gradonačelnik Ante Cukrov na otvaranju treninga je pozdravio sve prisutne te ukazao na važnost redovne tjelesne aktivnosti.

Vježbači su se prije treninga opustili u lounge dijelu Grawe osiguranja, a nakon treninga svi su pohrlili po zdravi napitak koji je za vježbače pripremio Nutribullet prema recepturi nutricionistice Karmen Matković Melki.

PIK Vrbovec je svim vježbačima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, Rajska rajčice, Podravka EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje, a Ewopharma PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu.

Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Za treninge u Dubrovniku (18. lipnja), Gornjoj Stubici (25. lipnja), Splitu (2. srpnja), Petrčane – Falkensteiner Resort Punta Skala (31. srpnja), Daruvaru (27. kolovoza), Osijeku (10. rujna) i Zagrebu (24. rujna) možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr. Treninzi su prilagođeni svim dobnim skupinama, rade se bez vanjskih opterećenja. Uz samo vježbanje, stručnjaci projekta besplatno će educirati građane te davati savjete iz područja nutricionizma, zdravlja i kineziologije.

sve osim nogometa