MALE TAJNE...

Što znaju parovi koji imaju sretne veze

27.09.2013 u 09:43

Bionic
Reading

Nedavna studija donosi informaciju da 83 posto žena smatra kako će upravo one probiti led nakon svađe u vezi, dok 70 posto muškaraca stavlja sebe u tu ulogu

Ordinacija.hr donosi savjete koji će poboljšati komunikaciju u vezi i održati odnos postojanim.

1. Budite iskreni i dijelite svoje osjećaje

Dobre veze se temelje na međusobnom povjerenju i poštovanju. Izrazite svoje mišljenje unatoč neslaganju. Trebali biste biti sposobni iskomunicirati svaku temu s poštovanjem. Svakog dana nađite vremena za razgovor, uz čašu vina ili večeru podijelite dnevna iskustva.

2. Divite se partnerovim vrlinama, oprostite male greške

Svi želimo biti prihvaćeni, a izražavanje pozitivnih misli ima i pozitivan učinak na vezu i samopoštovanje. Ističite vrline koje su stvarne, inače bi partner mogao posumnjati u vašu iskrenost.

3. Mala gesta je velika stvar

Neka vaš partner zna da mislite na njega čak i ako niste u blizini. Ako je partner na važnom sastanku, ne zaboravite poslati kratku tekstualnu poruku ohrabrenja. Uzmite vremena i naučite što vaš partner voli i koja su njegova mala zadovoljstva.

4. Naučite slušati

Gledajte u osobu koja govori, povremeno odgovorite nekim zvukom ili pokretom. Svakog dana postavljajte partneru pitanja o temi koja vam nije jasna, kako biste sakupili što više informacija koje će omogućiti bolje razumijevanje.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.