ZA NE POVJEROVATI

Što žene primjećuju kod drugih žena?

15.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Čini li vam se da vaš muškarac često gleda druge žene, nemojte se čuditi, jer novo istraživanje kaže da žene stalno proučavaju svoju konkurenciju pa je tu naviku možda stekao od vas

Prema jednoj studiji žene čak više od muškaraca gledaju druge žene, a najčešće odmjeravaju njihov fizički izgled, odnosno koliko su mršave i imaju li celulita.

Polovica od dvije tisuće žena koje su sudjelovale u online anketi tvrtke Swimwear 365 priznalo je da se uspoređuje s drugim ženama poput kolegica na poslu, prijateljica ili prolaznica. Čak 80 posto njih reklo je da gledaju kako druge žene izgledaju na plaži, a 43 posto kaže da uvijek pogleda i kakav kupaći kostim nose.

Trećina anketiranih žena više nego muškaraca rekla je da će pogledati ženu koja se bavi sportom, a 42 posto ih tvrdi da svaka žena ima nešto za usporediti s drugima. Jedna od deset žena priznaje da uvijek voli bolje izgledati od drugih, piše Daily Mail. No oko 40 posto anketiranih žena smatra se realističnim osobama i s drugim se ženama ne želi uspoređivati u negativnom smislu. Oko polovice ispitanica kaže da će rado dati kompliment poznanicama, najčešće u vezi odjeće ili cipela, a drago im je ako i same dobiju pohvalu. Ipak, oko 42 posto njih ne vjeruje da su takvi komplimenti iskreni.

Kada primjećuju izgled drugih, žene prvo pogledaju odjeću, zatim frizuru pa ten. Dalje redom gledaju vitkost, kakav dekolte ima, ima li celulita, boju kose i veličinu poprsja. Tek na kraju se nalazi izbor cipela i torbe.