KORISNI TRIKOVI

Što učiniti da boja na kosi traje što dulje

07.06.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Vaša predivna boja za kosu vrlo brzo nakon nekoliko tjedana samo je sjena one blistave nijanse s kojom ste ponosni išetali iz salona? Ne očajavajte, postoji nekoliko načina kako da se vaša lijepa nijansa dulje zadrži

Redovita njega kose

Što više hidratizirate kosu odgovarajućim proizvodima, bit će mekša i podatnija, a boja će se dulje zadržati. Potražite posebne formule s UV filterima koje štite kosu od izbljeđivanja. Frizeri savjetuju da npr. ako idete na trening, na krajeve kose stavite kokosovo ulje i napravite pletenicu. Zbog topline koja se oslobađa prilikom vježbanja, hranjive tvari se bolje upijaju. Uvijek birajte šampone koji imaju oznaku da su namijenjeni obojenoj kosi.

Način pranja kose

Kosu nemojte nikad prati jako vrućom vodom, osobito ako imate obojenu kosu. Baš kao što vruća voda nije dobra za kožu koja postaje suha i gruba, isto vrijedi i za kosu. 'Pretopla voda, naime, otvara kutikule i brže ispire boju. Osim toga, izbjegavajte previše šamponiranja jer to može brzo isprati boju i koristite one bez sulfata.

Prilagodite njegu kose sezoni

Kosa je ljeti sklonija oštećenjima zbog mora i sunca, stoga koristite preparate koji sadržavaju zaštitu od UV zraka. Ako ste, pak, kosu obojili prije nego ste otišli na ljetovanje, izbjegavajte sunčanje i zaštitite kosu šeširom.

Jabučni ocat

Jednom mjesečno napravite mješavinu jabučnog octa s vodom u omjeru 1:3 (odnosno 1 mjera octa i tri mjere vode) te kosu nakon pranja šamponom i korištenja regeneratora, isperite tom mješavinom. Kosa će dobiti blistav sjaj i izgledat će zdravije.

Kvalitetna četka

Dobra četka može napraviti pravo čudo za vašu kosu. Birajte onu koja sadržava mješavinu prirodnih i najlonskih vlakana, što neće narušiti prirodni balans vašeg vlasišta, a time će se i boja na kosi dulje zadržati.

Pramenovi

Dobro raspoređeni pramenovi mogu također produljiti trajanje obojene kose. Zamolite frizerku da vam napravi pramenove oko lica svjetlije nekoliko nijansi od vaše prirodne nijanse. Odlična ideja su i diskretni balayage pramenovi koji se neće tako brzo isprati.

Maske za kosu

Nahranite kosu posebnom maskom od jojobina ulja koja je najbliža prirodnom lučenju vlasišta. Jednu ili dvije kapi dodajte u vaš regenerator kako bi ste dobro nahranili kosu. Ovako će se i boja za kosu dulje zadržati.