PREPORUKA AMERIKANACA

Što turisti trebaju posjetiti u Zagrebu?

19.11.2012 u 16:18

Bionic
Reading

Novinarka internetske stranice VitaminDaily Kat Tancock posjetila je Zagreb za koji ima samo riječi hvale te za buduće turiste sastavila i popis mjesta gdje se u hrvatskoj metropoli dobro jede, pije i kupuje te što preporučuje posjetiti

'Zagreb je zabavan, odličan za šetanje te se priprema za ulazak u Europsku uniju, cijene su prijateljske, baš kao i lokalno stanovništvo', navodi novinarka Kat Tancock nakon posjete Zagrebu.

Mjesta na kojima se odlično jede izdvaja restoran sirove hrane Kredenica te restoran Ivicu i Maricu. Kredenica ju je osvojila već interijerom, koji vidi poput 'onoga u katalogu', odličnim vinom te lijepo aranžiranom hranom. Ivica i Marica osvojili su je pak prirodnim pekarskim proizvodima. A Kat nije propustila ni domaće kestene kupljene od uličnog prodavača.

Ljubiteljima vina preporučuje odlazak u Vinodol kako bi probali hrvatska vina, a ljubiteljima piva preporučuje pivnicu Mali medo koja u ponudu ima i hranu te medicu.

Za one koji žele malo šopingirati Kat preporučuje Vinoteku Bornstein koja u ponudi ima lokalna vina i maslinovo ulje. Galerija Likum odlično je mjesto za one koji žele nešto saznati o hrvatskoj umjetnosti, a ljubiteljima mirisa svakako preporučuje odlazak u Institut Parfumeur Flores.

Od muzeja Kat su za oko najviše zapeli Hrvatski muzej naivne umjetnosti te Muzej prekinutih veza. Za ljubitelje kave, Zagreb je, prema Ktinim riječima odlično mjesto, a premda grad obiluje kafićima, ona se uputila u kafić Elliscaffe te potvrdila riječi New York Timesa da se baš ondje pije najbolja kava u gradu.