KORISNO I ZABAVNO

Što sve možete kod kuće s papirnatim ručnicima

24.03.2013 u 08:50

Bionic
Reading

Papirnati ručnici najveći su pomoćnici u kuhinji, ali mogu nam poslužiti i za neke druge stvari u kući

1. Uklonite višak masnoće s juhe

Domaća juhica uvijek je masna, a možda vas smeta taj nakupljeni sloj na vrhu. Viška te masnoće možete se riješiti tako da preko cjedila stavite papirnati ručnik pa masnoća neće proći kroz rupice, već će ostati na papiru.

2. Zamrzavanje kruha

Imate li viška kruha koji planirate zamrznuti, papirnati ručnik može pomoći da ne bude mljackav nakon odmrzavanja. U vrećicu s kruhom stavite i jedan rupčić prije zamrzavanja pa će poslije upijati vlagu i spriječiti da bude gnjecav kad se odmrzne.

3. Kukuruz

Ukusan i fin, svježi kukuruz je odličan kuhan ili pečen, ali često nas nerviraju končići koje je teško očistiti. Končiće ćete lakše očistiti papirnatim ručnikom nego prstima i brže biti gotovi, piše Reader's Digest

4. Podmetači

Djeca su radost, ali ponekad nas pomalo izluđuju sposobnošću da za čas naprave nered. Nemate li podmetače, ispod tanjura im možete podstaviti papirnate ručnike koji će upiti prolivenu hranu i mrvice pa ih poslije samo bacite u smeće i uštedite vrijeme na čišćenju.

5. Zabava za djecu

Trebate li brzinsku aktivnost za djecu, sve što trebate je nekoliko papirnatih ručnika i flomastera. Nakon što klinci iscrtaju omiljene oblike flomasterima, ručnik lagano poškropite vodom jer će se boja razliti i dobit ćete pravo malo umjetničko djelo nakon što se osuše.