IZBOR PARFEMA ZA KOLOVOZ

Što poručujete svojim parfemom?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.08.2010 15:44
  • Objavljeno 06.08.2010 u 14:59
Dior J'Adore EdP VIZUAL

Dior J'Adore EdP VIZUAL

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Jeste li ljubiteljica intenzivnih ili su vam draži muški od ženskih mirisa? Otkrijte kako vaši mirisni eksperimenti djeluju na druge

Zašto se uopće parfumiramo? Ako ste pomislili, zato da privučemo druge i učinimo im što ugodnijim boravak u našoj blizini, samo ste djelomice u pravu, objašnjavaju psiholozi. Bili vi toga svjesni ili ne, što su parfemi intenzivniji, veća je vjerojatnost da nekoga (ili sve) želite držati na distanci. Neke žene (nerijetko na šefovskim pozicijama) svjesno upotrebljavaju jake parfem kao svojevrsni štit. Istodobno im pružaju osjećaj sigurnosti, a pritom im bez mnogo riječi doslovno oslobađaju 'osobni prostor'. To su šefice!

Promo fotografije

Promo fotografije

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

S druge strane, što poručuju žene koje najradije nose muške prafeme? Parfemski nosovi smatraju kako mirisi 'nemaju spol', nego im ga nameću brendovi i marketinški stručnjaci pa je podjela na muške i ženske zapravo umjetna. Nema ništa važnije od toga da vam se neki miris sviđa. Svojim odabirom pritom ne odašiljete nikakve skrivene poruke, o frojdovskim tumačenjima da ne govorimo.

Ako ste zaljubljeni u muške parfeme, to ne znači da ste upitne seksualne orijentacije, ni da ste željni moći poput muškarca, ni da se podsvjesno želite identificirati sa svojim ocem. Odvažni mirisni odabir jednostavno je znak vaše nepokolebljive osobnosti, koja ne trpi ni marketinške ni društvene diktate. Vi ste žena-zmaj!

Razlozi zbog kojih se parfumiramo nisu samo zavodničke naravi. Uvelike su uvjetovani kulturološko-civilizacijskim razvojem koji nam je prirodni miris tijela učinio odbojnim i naučio nas da ga maskiramo raznim esencijalnim uljima, finim sapunima i dizajnerskim mirisima.

No pravi test privlačnosti između vas i partnera ni najmanje ne ovisi o vašem parfemskom ukusu. Ako ne možete podnijeti njegov prirodni miris (ili ako vam nakon nekog vremena postane odobojan), nema tog parfema koji bi spasio stvar. To je kraj!

 

Promo fotografije

Promo fotografije

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi