ZA SVAKI SLUČAJ

Što niste znali o penisu, a važno je

14.07.2011 u 09:13

Bionic
Reading

Penis možete slomiti, a taj incident popratit će i zvuk pucanja. U erekciji će narasti od pola do devet centimetara, a kako misli svojom glavom, neugodnost vam može priuštiti erekcijom u najgoroj mogućoj situaciji

Medicinski stručnjaci otkrili su neke zanimljive i edukativne činjenice o penisu koje bi vas mogle iznenaditi. Evo nekih stvari o penisu koje ste htjeli znati, ali se niste usudili pitati:

Vaš penis misli svojom glavom
Neželjena erekcija na plaži scenarij je koji su iskusili mnogi muškarci. Te i još neke neprikladne situacije u kojima vaš penis diktira igru i sramoti vas nemaju veze s vašom slobodnom voljom. Na penis djeluje živčani sustav koji također regulira krvni tlak i otkucaje srca. Prihvatite činjenicu da penisom ne možete upravljati baš kako želite. Ipak se tu ne radi o ruci ili nozi.

Seksualno uzbuđenje uglavnom se ne događa namjerno. I impulsi iz mozga koje tijelo dobiva tijekom REM faze također mogu uzrokovati erekciju. Osim te nuspojave, penis se može i smanjiti. Pod utjecajem hladne vode penis će se skupiti, pa na plaži možete izgledati kao da u gaćama nemate ništa. U svakom slučaju, prijeti vam javno sramoćenje.

Penis u erekciji naraste od pola centimetra do devet centimetara
Muškarci su vrlo osjetljivi na pitanje dužine, a koliko će penis u opuštenom stanju narasti u stanju erekcije, teško je zaključiti. Naime, dok će neki penisi narasti i do devet centimetara, ima i onih koji će se povećati za manje od jednog centimetra. Nije baš najbolje procjenjivati veličinu na osnovu izgleda opuštenog spolovila. Oni koji izgledaju veliko, u erekciji bi mogli razočarati, dok 'minijaturni' penis u stanju uzbuđenja može narasti do impozantne veličine.

Istraživač na području seksualnosti, Alfred Kinsey, otkrio je da manji penisi imaju tendenciju narasti puno više, za razliku od velikih penisa u opuštenom stanju, koji u erekciji ne postignu zavidnu veličinu.

Penis ima oblik bumeranga

Penis ima oblik bumeranga. Kao što ne vidimo korijenje stabla, tako se ne vidi ni korijen penisa koji ide duboko u tijelo. Francuski istraživači snimali su muškarca i ženu tijekom odnosa u kabini za skeniranje i otkrili da oblik penisa nije nimalo sličan pretpostavljenom. Penis je, naime, zakrivljen.

Penis možete slomiti
Iako nema kost, penis možete slomiti. Fraktura penisa nije nimalo bezbolna i laka, a prilikom pucanja imat ćete i zvučnu pozadinu, koja će bolno upozoriti da je vaš penis puknuo.

Penis će nakon toga poplaviti i biti izuzetno bolan. Nasreću, ovakvi incidenti su rijetki, ali treba znati da se češće događaju mladim muškarcima koji imaju čvršću erekciju.

Većina penisa na svijetu je neobrezana
Svjetska zdravstvena organizacija u suradnji s Ujedinjenim narodima, odnosno s programom za sprečavanje HIV-a, otkrila je da je samo 30 posto penisa na svijetu kod muškaraca u dobi od 15 nadalje obrezano.

Koliko je muškaraca u određenim društvima obrezano, ovisi i o religiji i nacionalnosti. Gotovo svi muslimani i židovi su obrezani, a od svih obrezanih muškaraca na svijetu, na njih otpada čak 70 posto.

U Americi je najviše muškaraca koji su se obrezivanju penisa podvrgnuli zbog drugih razloga te nisu muslimani ni židovi. Čak 75 posto muškaraca u Americi koji pripadaju drugim religijama je obrezano, a sada se čak 65 posto novorođene muške djece u Americi obrezuje. Iako je to prije bilo kontroverzno, upozorenje WHO-a da smanjujete šansu za dobivanje HIV-a ukoliko imate obrezan penis očito je utjecalo na ovakav omjer i preokret u razmišljanju.