KORIJENI PROBLEMA

Što najviše koči žene od napredovanja na poslu?

21.08.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Novo istraživanje tvrdi da upravo nedostatak samopouzdanja koči žene da brže napreduju u karijeri te otkriva da gotovo polovica problema počinje zadirkivanjem u školi

Brojne teorije pokušavaju objasniti zašto ima malo ženskih direktorica te zašto žene zarađuju manje od svojih muških kolega. Jedan od najčešćih navedenih razloga su seksizam na radnom mjestu te pokušaji žena

da usklade poslovne i roditeljske obveze. Međutim novo istraživanje sugerira da su za stakleni strop, barem djelomično, odgovorne same žene, piše MailOnline.

Gotovo polovica ispitanih žena (48 posto) vjeruje da bi napredovale u karijeri da imaju više samopouzdanja. Taj nedostatak vjere u sebe čini se da sprečava žene u napredovanju i apliciranju za odgovornije pozicije.

Prema istraživanju, koje je provela marka Head & Shoulders, 15 posto žena izjavilo je da bi prošlo bolje kad bi imale više povjerenja u svoje mogućnosti, a gotovo trećina misli da se ne snalaze dobro na intervjuima.

U uredskom okruženju 28 posto žena izbjegava situacije u kojima bi mogle biti u središtu pozornosti, a četvrtina priznaje da ih nedostatak samopouzdanja sprečava da istaknu svoja postignuća.