ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Što najviše brine trudnice?

23.05.2014 u 10:56

Bionic
Reading

Trudnoća je zaista posebno razdoblje u životu svake žene te donosi jedinstvene brige, a Google je proveo istraživanje o tome što trudnice širom svijeta pretražuju i koja pitanja postavljaju

Tako trudnice u Americi najčešće pretražuju koji su načini za sprečavanje strija i kako smršavjeti nakon poroda.

Voditelj istraživanja Seth Stephens-Davidowitz rekao je za The New York Times kako žene u Australiji i Velikoj Britaniji imaju jednak način razmišljanja poput Amerikanki, ali trudnice u Južnoafričkoj Republici, Indiji i Nigeriji više zanima seks.

Dok je Amerikankama, Britankama i Australkama također važno kako se seksati, riješiti dobivenih strija i ostati fit nakon poroda, u Indiji se primjerice među prvih pet najčešćih briga nalazi to kako se brinuti o sebi. U Nigeriji žene također zanima kako održati zdravu trudnoću, a u Južnoafričkoj Republici puno se brinu zbog mučnina.

No iako im lista briga ne izgleda sasvim isto, trudničke su želje izgleda jednake u cijelom svijetu. Tako žene u Americi najčešće jedu sladoled, slane grickalice, slatkiše, voće i začinjenu hranu, a otprilike iste želje imaju žene u cijelom svijetu.

Što se tiče zabrinutosti o pojedinoj hrani, Amerikanke i Britanke najčešće se pitaju smiju li jesti morske plodove. U Australiji se često pretražuje jesu li u trudnoći štetni sirevi dok se u Indiji žene brinu zbog pizze. Neobično je možda to da se u Nigeriji trudnice pitaju može li im naštetiti hladna voda.

Žene iz svih kultura svijeta u trudnoći također surfaju u potrazi za informacijama smiju li letjeti avionom, piti alkohol i koje lijekove uzimati.