KISS, KISS

Što možeš očekivati od prvog poljupca

10.05.2011 u 16:38

Bionic
Reading

Još se nisi poljubio/la i ne znaš što te čeka? Imaš neka očekivanja i bojiš se da nećeš sve napraviti kako treba? Trebaš znati da tu nema posebnih zakonitosti o tome što je dobro, a što nije. Uostalom, nakon prvog poljupca, kad se malo opustiš, imat ćeš sigurno još puno lijepih prilika za popravni

O prvom poljupcu se pišu pjesme i pamti se za cijeli život. Doduše, neki se pomalo i razočaraju, no to je sve normalan dio odrastanja.

Dok npr. Justin Timberlake ili Rihanna kažu da je njihov prvi poljubac bio savršen (hm, da im vjerujemo?), Bill Kaulitz iz Tokio Hotela kaže da nikad neće zaboraviti svoj prvi poljubac jer je njegova tadašnja partnerica izvodila čudne stvari s jezikom želeći ga zadiviti svojim 'vještinama', što mu se nije pretjerano svidjelo.

Slično je proživjela Hilary Duff, nekadašnja Disneyjeva zvijezda,koja kaže da je dečko koji joj se tada jako sviđao, nažalost, bio toliko loš u ljubljenju da mu se nikad više nije javila.

To te nikako ne treba obeshrabriti, jer je i ljubljenje nešto što se može uvježbati pa će sve sjesti na svoje mjesto. Uostalom, nitko nikad nije rekao da se zbog jednog lošeg ljubljenja odlučio zauvijek prestati ljubiti, zar ne?

Zato otkrivamo pet stvari koje bi te mogle iznenaditi kod prvog poljupca, jer naravno, u stvarnosti nije sve onako savršeno kako se čini na filmu.

Ljubljenje je sjajan osjećaj i ne radi se ni o kakvoj specijalnoj sposobnosti. Radi se o usnama, jezicima i tuđoj slini. Ne ističemo to da bismo te razočarali, nego samo da te unaprijed upozorimo da nećeš čuti pjesmu ptičica ili osjetiti bestežinsko stanje kada se prvi put poljubiš - ili možda neki sretnici ipak hoće.

1. Bit će ti pomalo čudno
Nitko nije savršen kada se radi o prvom poljupcu. Ali nemoj biti zabrinut. Tvoj partner će također biti nervozan, iako možda za njega/nju to neće biti prvi poljubac. Ako se sviđate jedno drugom, ono što se dogodi prilikom prvog poljupca neće biti ni važno. Imat ćete dovoljno vremena za popravni.

2. Bit će bolje nego što si mislio
Ako je tvoje jedino iskustvo prvog poljupca temeljeno na gledanju tinejdžerskih serija, poznaješ samo dva aspekta poljupca. Kako izgleda i kako zvuči. No u stvarnom svijetu poljubac može biti i vlažan, hladan, suh i topao, stoga se nemoj iznenaditi.

3. Jezik ti neće biti toliko potreban

Usne su zadužene za većinu posla kod poljupca. Zapravo, kod mnogo vrsta poljubaca, usne se koriste za ljubljenje, a ne jezik. U početku koristi usne, a zatim, kako budeš svladavao vještinu, koristi više jezik.

4. Bit će kraće nego što misliš

Poljupci ne traju vječno kao u filmovima. U stvarnosti moraš i udahnuti. Ljubljenje nije utrka na duge staze.

5. Nemoj paničariti
Ako ti padnu na pamet neke negativne misli, odmah ih istjeraj iz glave. Razbistri um i prepusti se užitku. Ljubljenje nije domaća zadaća ili test znanja pa nemoj previše razmišljati. Najbolji poljupci dolaze iz srca, a ne uma.