RECIKLIRANJE SA STILOM

Što kažete na vjenčanice koje ćete još dugo nositi? Ovaj poznati brend nudi genijalno rješenje

19.01.2022 u 12:00

Bionic
Reading

U duhu održive mode, globalni brend vjenčanica iz Španjolske predstavio je inicijativu 'Second Life' namijenjenu budućim mladenkama koje već sada razmišljaju što će učiniti sa svojom vjenčanicom jednom kada prođe dan D

U suradnji s brendom Nicole Milano, poznati brend i trgovina vjenčanicama Pronovias pokrenula je genijalnu modnu inicijativu na samom početku nove godine. Ideja koja se krije iza ove inicijative odnosi se na ponudu od oko 70 modela vjenčanica koje je, potpuno besplatno, moguće prenamijeniti nakon svadbene ceremonije.

Nakon što buduća mladenka odabere vjenčanicu s oznakom 'second life' na stranicama brenda Pronovias ili Nicole Milano, nakon vjenčanja može ju vratiti i besplatno trasformirati u model prikladniji svakodnevnom životu i nekim drugim, svečanim prilikama u životu.

Dodavanje mašnji, skraćivanje donjeg dijela, rukava i slično potezi su koji preoblikuju vjenčanice s oznakom 'second life' a, kako se ističe, moguće ih je trasformirati u romantičnom, boemskom elegantnom ili svečanom stilu.

'Ovo je vrlo inovativan projekt jer ono što radimo odnosi se na davanje novog života haljinama koje se tradicionalno koriste samo jednom', opisuje Alessandra Inaudo iz Pronoviasa. Na njezine riječi nadovezala se Nicole Cavallo, umjetnička direktorica brenda Nicole Milano rekavši: 'Mislim da je projekt 'Second Life' apsolutno nov i savršeno kombinira želje današnjih nevjesta: da budu u trendu i da to čine na ekološki način'.

Kako je najavljeno, Pronovias i brend Nicole Milano svake svake sezone plamniraju ponuditi modele vjenčanice spremne za transformaciju nakon posebnoga dana.