celebrity vjenčanja

Njima smo se divili u ovoj godini: Vjenčanice o kojima će se još dugo govoriti najavljuju i neke nove trendove

22.12.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Ariana Grande, Gwen Stefani i Paris Hilton bile su među slavnim damama koje su ove godine uplovile u bračnu luku i oduševile nas prekrasnim vjenčanicama o kojima će se još dugo govoriti, a možda će i najaviti neke nove trendove

Unatoč pandemiji koja ne jenjava, brojna slavna imena ove godine izrekla su 'sudbonosno da', organizirajući intimna okupljanja s prijateljima i obitelji diljem svijeta. Ariana Grande, Gwen Stefani, Issa Rae, Lily Collins samo su neke od poznatih dama koje su se udale ove godine. Velik dio pažnje privukle su vjenčanice u kojima su zablistale mladenke, najčešće izrađene po narudžbi od pojedinačnog dizajnera ili modne kuće. Ove godine slavna Vera Wang imala je pune ruke posla; imala je zadatak kreirati mnoge ovogodišnje vjenčanice za slavne osobe, uključujući Arianu Grande i Gwen Stefani.

Posljednjih godina postalo je uobičajeno to da vjenčanice slavnih i drugih istaknutih osoba utječu na stilove predstavljene tijekom Tjedna vjenčanja u New Yorku. Daleko najznačajnije, vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle snažno su utjecale na modne trendove po pitanju vjenčanja 2011. i 2018., a kultna vjenčanica Alexander McQueen koju je nosila Kate Middleton izazvala je pravu pomamu za vjenčanicama s čipkastim rukavima. S druge strane Meghan je inspirirala mladenke za vjenčanice otvorenih ramena poput njezine haljine koju je kreirao Givenchy.

  • +24
Poznate mladenke i vjenčanice Izvor: Profimedia / Autor: Rebecca Fulton / AFP / Profimedia

S obzirom na svu silnu pažnju koju su privukle bajkovitim, romantičnim, a ponekad i iznenađujućim vjenčanicama, prisjetimo se i uživajmo još jednom u celebrity vjenčanicama koje su obilježile godinu u zalasku, ali i koje bi lako mogle nagovijestiti neke nove trendove.

NIJE NEDOSTAJALO GLAMURA

[FOTO] U Toskani je održano kraljevsko vjenčanje o kojem će se pričati još danima

Pogledaj galeriju

Ariana Grande

Ariana Grande bila je jedna od prvih celebrity mladenki ove godine. Udala se za Daltona Gomeza, investitora u nekretnine, 15. svibnja na intimnoj ceremoniji s 20 uzvanika u svom domu u Montecitu. Ariana je naručila vjenčanicu od Vere Wang, a slavna dizajnerica je za pjevačicu nagrađenu Grammyjem kreirala svilenu haljinu bez naramenica, s visokim strukom, golih leđa te s naglašenim dekolteom.

Zadovoljna rezultatom, Vera Wang je nakon vjenčanja na Instagramu objavila fotografiju i napisala: 'Ariana Grande, za istinsku čarobnu muzu, kakvo je to samo magično putovanje bilo za sve nas u Veri Wang. Radost i čast! Želim tebi i Daltonu doživotnu sreću.'

Ariana je doista zavodljivu vjenčanicu uparila s ručno rađenim velom koji joj je sezao do ramena, a na samom vrhu imao je satensku mašnu koja je pridržavala kosu stegnutu u visok rep.

Carrie Symonds

Carrie Symonds, sada supruga britanskog premijera Borisa Johnsona, unajmila je vjenčanicu za svoje vjenčanje održano 29. svibnja u londonskoj Westminsterskoj katedrali. Symonds je na modnoj platformi My Wardrobe HQ unajmila kreaciju grčkog dizajnera Christosa Costarellosa. Haljina od tila i svile inspirirana je 'duhom antičke filozofije', kako se navodi na web stranici brenda. Cijena joj iznosi nešto više od 25 tisuća kuna za kupnju, a malo manje od 400 kuna za najam po danu. Symonds ju je spojila s cvjetnom krunom umjesto vela.

Iako je izbor da unajmi vjenčanicu umjesto da je kupi jedinstven, to nije bilo iznenađujuće s obzirom na njezinu profesionalnu karijeru. Naime ona je voditeljica komunikacija za dobrotvornu organizaciju za prava životinja, The Aspinall Foundation, a prethodno je radila s nevladinom organizacijom za očuvanje oceana, u kojoj se usredotočila na onečišćenje plastikom.

Paola Fendi

Paola Fendi, praunuka osnivača modne kuće Fendi, Adele i Edoarda Fendija, te potpredsjednica poslijeratne i suvremene umjetnosti u Christie's, udala se za zaručnika Arama Ahmeda 18. lipnja na Ibizi. Paola je na dizajnu svoje vjenčanice surađivala s tetom Silvijom Venturini Fendi i novom dizajnericom Fendija Kim Jones.

Za prvu večer svadbene proslave odjenula je zelenu haljinu s cvjetnim vezom iz Fendijeve kolekcije za proljeće 2021., a svojoj vjenčanici htjela je dati posebno značenje.

Naime Paola je htjela odati počast vremenu svoje bake Paole kao dizajnerice, posebno se osvrćući na bakino dizajnersko partnerstvo s Pierpaolom Picciolijem.

Piccioli je bio zadužen za kreiranje haljine po mjeri za Paolu, a kreacija je bila inspirirana talijanskom renesansom. Haljina je dizajnirana s uzorkom raznih starinskih čipki i pravokutnim renesansnim izrezom, a klasičnog je i romantičnog kroja te s velom koji je bajkovito padao.

Gwen Stefani

Još jedna poznata dama koja je za dizajnericu vjenčanice odabrala Veru Wang. Gwen Stefani se tijekom vikenda za Dan nezavisnosti udala za dugogodišnjeg partnera i kolegu glazbenika Blakea Sheltona. Za tu prigodu odjenula je čak dvije vjenčanice Vere Wang.

Prva vjenčanica koju je Stefani nosila bila je od žoržeta u boji bijelog ljiljana s dubokim izrezom, odsječenim leđima i dugom suknjom od tila. Kasnije se presvukla u mini haljinu bez naramenica od talijanskog svilenog krepa i ručno naboranog tila. Haljina je na struku imala par ručno ušivenih ljubavnih ptičica, koje simboliziraju par, na ručno izrađenom lišću od svile, kristala i šljokica, a ondje su se nalazile i tri bebe ljubavnih ptičica, koje predstavljaju Stefaninu djecu.

U oba slučaja Stefani je na nogama imala bijele kaubojske čizme s visokim potpeticama luksuznog talijanskog proizvođača ženske obuće Le Silla. Za opušteniji dio večeri imala je spreman i kraći veo, ukrašen cvjetnim aplikacijama i bijelom mašnom. Povodom vjenčanja i kreiranja dvije haljine za nju, Vera Wang je izjavila: 'Gwen Stefani je kultna umjetnica koja također prihvaća modu. Kreiranje njezinih vjenčanica bila je velika radost, s obzirom na njezinu ljubav prema obitelji, strast za stilom i nevjerojatnu romansu s Blakeom! Svi smo bili tako oduševljeni što smo bili dio te energije. Nakon ovakve godine pune straha, zbunjenosti i tuge bilo je tako prekrasno iskusiti istinsku sreću, nešto čemu smo mi kao tvrtka privilegirani svjedočiti.'

Issa Rae

Issa Rae bila je sljedeća slavna dama koja je pozvala Veru Wang u pomoć povodom vjenčanja. Zvijezda serije 'Nesigurna' udala se 25. srpnja u južnoj Francuskoj za bankarskog stručnjaka Louisa Diamea.

Za tu prigodu Issa je nosila vjenčanicu Vere Wang svijetle boje bjelokosti u balskom stilu i s korzet dekolteom. Haljina je imala ručno postavljenu chantilly čipku i ručno ušivane kristalne perle.

Haljinu je uparila s odgovarajućim dugačkim velom boje slonovače. Kasnije se presvukla također u kreaciju Vere Wang. Radilo o ljiljan bijeloj haljini izrađenoj od talijanske svile, A-kroja i s dubokim V-izrezom, suknjom od tila te prorezom sprijeda.

Lily Collins

Zvijezda serije 'Emily u Parizu' udala se za redatelja Charlieja McDowella u vjenčanici Ralpha Laurena izrađenoj po mjeri, jednoj od rijetkih svadbenih haljina koje je brend dizajnirao. Vjenčanje je održano 4. rujna u Dunton Hot Springsu u Coloradu.

Čipkasta haljina imala je visok, dolčevita izrez te je bila načinjena u kombinaciji s kapuljačom i pelerinom, za što je, prema brendu, trebalo gotovo 200 sati rada.

Nastala je na tkalačkom stanu za tkanje čipke Leavers, koji proizvodi metre nježne pamučne čipke. Ogrtač je također bio ukrašen mikrocvjetovima s perlicama Swarovski i laticama svilene organze.

Jasmine Tookes

Manekenka Jasmine Tookes i direktor međunarodnih tržišta Snapchata Juan David Borrero vjenčali su se za Praznik rada u Ekvadoru, a manekenka je nosila vjenčanicu s potpisom Zuhaira Murada izrađenu po mjeri.

'Željela sam da mi on napravi haljinu od trenutka u kojem sam ušetala na njegovu prvu modnu reviju', rekla je Tookes za Vogue o svojoj vjenčanici. 'Poslala sam mu svoju inspiraciju, a on je nacrtao najljepšu bezvremensku haljinu koju sam vidjela.'

Njezina vjenčanica imala je duge čipkaste rukave, volumioznu suknju i gotovo 12 metara dug šlep koji je odvojila tijekom prijema. Vjenčani stajling uparila je s odgovarajućim čipkastim velom, dijamantnim naušnicama Ritani i bijelim satenskim salonkama Sarah Flint.

Princeza Victoria Romanova Romanoff

Prvo rusko carsko vjenčanje nakon više od stoljeća održano je 24. rujna, a glavni protagonisti bili su novookrunjena princeza Viktorija Romanova Romanoff i veliki vojvoda Georgea Mihajlovič. Vjenčali su se u katedrali svetog Izaka u Sankt Peterburgu u Rusiji. Novopečena princeza Victoria Romanova Romanoff (ranije poznata kao Rebecca Bettarini) izmijenila je bračne zavjete u haljini koju je dizajnirala slavna libanonska dizajnerica Reem Acra.

Odabranu haljinu mladenka je nosila uz vezeni šlep impozantne veličine, a kako je otkriveno javnosti, vjenčanicu s potpisom libanonske dizajnerice sama je pronašla i kupila u jednoj ruskoj trgovini. Ova vjenčanica klasičnog dizajna stvorena je kako bi naglasila čistoću simbolike braka, a proizvedena je u New Yorku od europskih tkanina, čime predstavlja i kombinaciju dvaju svjetova, istaknuo je glasnogovornik dizajnerice o modelu vjenčanice za kakav se odlučila novopečena ruska princeza. Odlaskom iz katedrale te uoči prijema princeza se presvukla u drugu haljinu, ukrašenu perlicama i kristalima, koju također potpisuje libanonska dizajnerica, a nosi naziv Mesmerized.

Lena Dunham

Autorica i glumica u seriji 'Djevojke', Lena Dunham, udala se za glazbenika Luisa Felbera u londonskom Union Clubu 25. rujna. Lena je za tu priliku odjenula tri vjenčanice Christophera Kanea izrađene po mjeri.

Vjenčanje je započela u mini haljini od satena i čipke nadahnutoj 60-ima. Kasnije se presvukla u dugu satensku haljinu s visokim izrezom, podijeljenim rukavima i detaljima od dragulja u kombinaciji sa sličnim nakitom za glavu. Zadnja haljina bila je bijela kreacija koju je krasila velika slika, a ručno ju je napravio Kane.

Jennifer Gates

Najstarija kći Billa i Melinde Gates, Jennifer Gates, 16. listopada uplovila je u bračnu luku te svom zaručniku Nayelu Nassaru izrekla 'sudbonosno da'. Bilo je to jedno od najprestižnijih i najekskluzivnijih vjenčanja: 25-godišnja Jennifer udala se za 30-godišnjeg profesionalnog jahača konja iz Egipta. Svadbena svečanost održana je na njihovoj 16 milijuna dolara vrijednoj farmi što se prostire na 124 hektara u Sjevernom Salemu, malom gradu u okrugu Westchester.

Jennifer Gates nosila je dvije, po mjeri rađene, dizajnerske haljine s potpisom kraljice vjenčanica Vere Wang. Vjenčanica u kojoj je izrekla 'da' kreacija je A-kroja u boji slonovače i s dugim rukavima.

Gornji dio i sami rukavi izrađeni su od rukom vezene francuske čipke dok je suknja nastala od talijanskog tila u boji bjelokosti i šampanjca. Uz nju je nosila dug veo od talijanskog tila, obrubljen također francuskom čipkom.

Za svadbenu svečanost Jennifer se presvukla u drugu, također vrlo elegantnu haljinu. Radilo se o kreaciji Vere Wang Haute s četvrtastim izrezom, obloženoj tilom, u nude nijansi i ukrašenom ručnom aplikacijom od francuske čipke na suknji i naramenicama.

Ivy Getty

Ivy Getty, praunuka američkog naftnog tajkuna Jeana Paula Gettyja, izrekla je 'sudbonosno da' fotografu Tobiasu Engelu u 'staklenoj' vjenčanici koju je za nju stvorio proslavljeni dizajner John Galliano.

Ceremonija vjenčanja održana je u gradskoj vijećnici u San Franciscu, a Ivy je blistala, i to doslovce, noseći Gallianovu vjenčanicu šivanu po mjeri i stvorenu od četiri sloja tkanine prekrivene komadićima razbijenog zrcala.

Mladenkin veo sadržavao je motiv oraha u čast njezine bake Ann, odrasloj na farmi oraha, ali i motiv gitare u spomen na pokojnog oca, glazbenika Johna Gilberta, koji je prošle godine napustio svijet.

Paris Hilton

Zadnja u nizu slavnih mladenki ove godine je Paris Hilton, a ističe se najvećim brojem vjenčanica. Naime slavna nasljednica na svom velikom danu zablistala je u čak četiri haljine.

40-godišnja poduzetnica udala se za Cartera Reuma na imanju svog pokojnog djeda Barrona u Bel Airu, do oltara je stigla u vjenčanici Oscar de la Renta šivanoj po mjeri, a njezina pojava mladoženju je rasplakala.

Poduzetnica je 'sudbonosno da' izrekla u glamuroznoj haljini s dugim rukavima i čipkom cvjetnog uzorka. Niz upečatljivih bijelih vjenčanih stajlinga nastavio se balskom haljinom Ghalia Lav otvorenih ramena i naglašenog dekoltea uz malu krunu na glavi, u kojoj je Paris otplesala prvi ples sa suprugom. Uslijedile su još dvije krasne kreacije – duga haljina optočena kristalima dizajnerice Pamelle Roland te kratka puf haljina također dizajnirana u modnoj kući Oscar de la Renta.