STROG REŽIM

Što kažete na novu dijetu za kojom je poludio Hollywood?

15.01.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Gywneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston i Victoria Beckham sljedbenice su nove alkalne dijete po čijem režimu u organizam morate unositi samo 30 posto kisele hrane kako bi pH vrijednost tijela bila između 7,35 i 7,45

Ako su vaše novogodišnje odluke da trošite manje ili suzdržavate se od alkohola odletjele u vjetar, zašto ne biste isprobali novu dijetu za kojom lude zvijezde?

Najnovija dijeta omiljena među slavnima je alkalna dijeta opisana u vodiču Honestly Healthy Alkaline Programme koja se sastoji od prehrane alkalnim namirnicama, piše Daily Mail. Pomoću njih se pH vrijednost u organizmu odražava između 7,35 i 7,45. Promotori dijete tvrde da osim mršavljenja, ovaj prehrambeni režim pomaže u liječenju razne bolesti. Iako ne izgleda kao da bi trebala biti na dijeti, supervitka Victoria Beckham oduševljena je dijetom, a stare su sljedbenice Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston i Kirsten Dunst.

Rigorozni režim upozorava da se ne smiju konzumirati namirnice koje stvaraju kiselost poput škroba i žitarica, a na popisu zabranjenih namirnica su tjestenina, pšenica i grah, svi mliječni proizvodi, meso, riba i školjke. Zabranjeni su čaj, kava, šećer, gazirana pića i alkohol.

Victoria je na Twitteru podijelila svoje oduševljenje novim programom prehrane pohvalivši knjigu recepata Vicki Edgson i Natashe Corrett.

Po njihovom programu, barem 70 posto prehrane treba biti alkalna, dok ostalih 30 posto može biti kisela. To u osnovi znači samo puno voća i povrća. Autorice knjige tvrde da je kisela hrana teža za organizam jer stvara kisele ostatke u krvi što opterećuje jetru i bubrege.

Ako se pravilno primjenjuje, ovaj prehrambeni režim poboljšava razinu energije i memoriju, liječi glavobolju, nadutost, bolesti srca, bol u mišićima i nesanicu, tvrdi knjiga.