IMA SPASA

Što kad vam loše vrijeme pokvari godišnji odmor?

11.07.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Konačno ste dočekali godišnji, stigli na cilj, ali kiša i loše vrijeme ne prestaju. Ne očajavajte - kad se već ne možete izležavati na plaži i brčkati u plićaku, iskoristite loše vrijeme za neke zabavne aktivnosti kojima ćete napuniti baterije

Gotovo je polovica srpnja i teško se pomiriti s kišom i lošim vremenom koje nam uporno dosađuje. No ako ste među onim 'sretnicima' koji su se baš ovih dana zatekli na odmoru i očajavate zbog vremenskih neprilika, evo što možete učiniti da vam brže prođu kišni i tmurni dani.

Čitajte

Ovo je trenutak da se sjetite koliko ste puta željeli pročitati neku knjigu, ali uz sve svakodnevne obaveze nikako da je uzmete u ruke i izgubite se među koricama. Zato je ovo idealno vrijeme da se udobno izvalite i uživate u čitanju. Kada se udubite u štivo, nećete ni primijetiti kako vrijeme brzo prolazi. Ako niste ljubitelj knjiga, prelistajte omiljeni časopis ili rješavajte križaljke uz dugu jutarnju kavu.

Kuhajte

Baš kao i s čitanjem knjiga, godišnji odmor je idealna prilika da se bacite na isprobavanje recepata koji su malo složeniji ili pripremite nešto od vama nepoznatih svjetskih kuhinja. Malo prosurfajte, odlučite se za neki lagan recept, nabavite sastojke, natočite čašu vina, pustite glazbu i igrajte se chefa

Istražujte

Neće vas valjda kiša spriječiti da obiđete mjesto u kojem ste na godišnjem odmoru. Uzmite kišobran i krenite u obilazak. Raspitajte se koji muzej ili galeriju možete posjetiti u mjestu u kojem se nalazite ili gdje se jede najbolja domaća hrana.

Opustite se

Ako već morate biti u zatvorenom prostoru, onda se opustite u obližnjem wellness centru, otiđite na masažu ili neki tretman ljepote. Nakon toga kiša će potpuno pasti u zaborav.

Gledajte filmove

Organizirajte filmsku večer ili pak cjelodnevni maraton. Opskrbite se omiljenim grickalicama i uživajte u dobrom filmu.

Briga vas za kišu, otiđite na plažu

Osjećate li se posebno raspoloženo za malo avanture, otiđite na plažu i okupajte se po kišnom vremenu. To je zaista poseban osjećaj koji si trebate priuštiti barem jednom u životu.

Društvene igre

Kada ste zadnji put odigrali belu ili neku društvenu igru? Špil karata vjerojatno ćete pronaći u nekoj većoj trgovini, a nije skup pa se zabavite s ekipom i naučite nove igre.

Budite lijeni

Ako već pada kiša, a vi ne želite izlaziti, odmarajte se i spavajte. Sjetite se samo kakav vas životni ritam čeka nakon godišnjeg i dopustite si dan izležavanja u krevetu.

Iskoristite pogodnosti smještaja

Ukoliko spadate među sretnike koji su si mogli priuštiti smještaj u hotelu, raspitajte se za sve dodatne sadržaje. Od bazena do teretane, kišno je vrijeme idealno da se malo relaksirate i opustite unutar hotelskog kompleksa.