FASHIONISTICA BEZ GREŠKE

Što je Amal Clooney odjenula za susret s Papom?

01.06.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Dvije godine nakon spektakularnog vjenčanja u Veneciji, Amal i George Clooney vratili su se nakratko u Italiju, i to zbog susreta s Papom Franjom

Tijekom velike proslave vjenčanja Amal Clooney prvi je put zainteresirala javnost i svojim modnim stilom pa je nosila kreacije velikih dizajnerskih imena kao što su Giambattista Valli, Oscar de la Renta ili Stella McCartney, a od tada samo niže outfite koje bi svaka žena makar jednom rado vidjela u svome ormaru.

Uvijek elegantna 38-godišnja odvjetnica i za susret s Papom dokazala je da zna odabrati besprijekoran styling koji zadovoljava tradiciju, a ipak nosi dašak modernog.Da će biti glamurozna od glave do pete i dijeliti modne lekcije Talijanima, pokazala je odmah po dolasku u Rim kada je prvu večer zablistala u prelijepoj haljini Giambattista Valli, a za veliki susret u Vatikanu izgledala je poput grofice u crnoj kreaciji Ateliera Versace i šeširom. Haljina od fino izrađene čipke imala je istaknute porube, a svilena trakica u struku odgovarala je šeširu.

??

Fotografiju objavljuje Amal Clooney (@amalclooney)


Naknadno se slavna odvjetnica malo opustila i odabrala otkačenu asimetričnu haljinu Monse koja je krojem poput izvrnute košulje i trendovski otkriva gola ramena. No iako ova haljina nije elegantna kao ona za susret s Papom ili slična vintage kreaciji Balenciaga kojom podsjeća na stil Jackie O, mnogi se slažu da je uz Versaceovu haljinu to bio look njezine mini talijanske turneje.

❤️???? repost @stylevoguette

Fotografiju objavljuje Amal Clooney (@amalclooney)