BEZ ZADRŠKE

Što će na ovo reći Anna Wintour? Tom Ford kaže kako ne podnosi tematske modne zabave, a preferira 'jednostavnost i chic'

03.05.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Proslavljeni američki dizajner Tom Ford redovit je gost na najprestižnijem modnom događanju Met Gala koje se tradicionalno održava u svibnju, no nije nimalo oduševljen odijevanjem prema zadanim temama

Ford se ne nimalo ne boji reći što misli o Met Gali koje se uvijek održavaju prema određenim temama.

Premda je na crvenom tepihu Met Gale 2022. bio odjeven kako bi ispoštovao 'pozlaćeni glamur' kodeks odijevanja u klasičnom smokingu, dizajner je Vogueovom Hamishu Bowlesu otkrio kako 'on stvarno ne radi teme'

Kada su Forda koji je jedan od supredsjedatelja ovogodišnje Met Gale 2022., te je čak bio zadužen za jedan dio događanja, upitan je li mu važno držati se teme, on je dao svoje mišljenje.

  • +5
Tom Ford Izvor: Profimedia / Autor: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Premda je ispoštovao svojim modnim izborom zadano vremensko razdoblje ovogodišnje teme 'Gilded Glamour', Ford je rekao da nije pristalica tih tema, što nije nikakvo iznenađenje nakon njegovih nedavnih komentara o tome da se Met Gala pretvorila 'u kostimiranu zabavu'.

Dizajner je još jednim svojem komentarom jasno naglasio i kako nije oduševljen ekstravagantnim modnim kombinacijama koje smo znali viđati na crvenom tepihu na prijašnjim Met Galama: 'Više volim jednostavnost i chic'.

'Izrađujem prilično jednostavnu, klasičnu, chic večernju odjeću i nadamo se da to radimo dobro', rekao je o osmišljavanju izgleda za slavne osobe koje je odjenuo za Met Galu.

NEMA TKO NIJE BIO

Pogledajte sve glamurozne haljine s Met Gale: Najprestižniji modni događaj vratio se raskošniji no ikad

Pogledaj galeriju

Fordov stav može se iščitati i u ulomku iz nadolazeće knjige Amy Odell, 'Anna: The Biography'.

Modni dizajner je izjavio da su na Met Galu nekad dolazili chic uzvanici koji su nosili jako lijepu odjeću.

'Nisi morao izgledati kao da si iz 18. stoljeća, nisi se morao oblačiti kao hamburger, nisi morao doći kombijem u kojem si stajao jer nisi mogao sjesti jer si bio odjeven u svijećnjak', smatra Ford.