SMIJEŠNA STRANA ŽIVOTA

Što biste trebali znati prije nego dobijete bebu

27.11.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Djeca su najveća sreća i veselje, složit će se mnogi, ali iskusni znaju da nije uvijek lako plivati u roditeljskim vodama. Razmišljate li o tom velikom koraku, pročitajte smiješnu stranu roditeljstva i što vas sigurno čeka

1. Kada beba ima izraz lica kao da rješava matematičke zadatke, ona zapravo kaka.

2. Za malene bebe ogledala su poput čarobne igračke kojoj ne mogu odoljeti, piše za Huffington Post blogerica Amy Wruble. Za nove mame, ogledala nisu nipošto čarobna pa ih je pametnije izbjegavati nekoliko mjeseci.

3. Ljudi će reći kako vrijeme od rođenja djeteta prolazi tako brzo. No njihova su djeca velika i oni su zaboravili kako izgleda prva godina djetetova života.

4. Zvuk sušila za kosu ili nekog drugog kućanskog aparata može zaustaviti neutješni dječji plač. Zašto je tome tako, nije baš točno poznato, ali roditeljima u tom trenutku to nije niti bitno.

5. Izgledate izmoreno i jadno? Pomirite se s činjenicom da je to svima poput pozivnice za podijeliti s vama metode i tehnike uspavljivanja djeteta jer vi sigurno nešto krivo radite.

Dječji san glazba je za uši odraslih
6. Odjeća koju ste prije trudnoće ismijavali, poput kolekcije trenirki, nakon poroda će postati vaši jedini modni prijatelji.

7.
Suprug je odspavao sat vremena više nego vi i odmah mu to spočitavate. Da, tako je to u svijetu roditeljstva i ako mislite da vi nećete prigovarati, sjetite se ovoga nakon poroda.

8.
Obavještavanje rodbine i prijatelja o napretku djeteta s fotografijama i video snimkama je poput punog radnog vremena. Šteta što se ne plaća.

9.
Dojenje je još jedan čarobni svijet u kojem ćete ponekad biti prisiljeni neplanirano to podijeliti s ostatkom svijeta. Što se prije s tim pomirite, lakše ćete izdržati teške trenutke.

10.
Imate li perive navlake na namještaju, već ste u prednosti. Onaj tko nema, neka se na vrijeme za njih pobrine. A zašto je više razloga za to, saznat ćete već prvi tjedan nakon poroda.

11.
Pidžame sa zatvaračima trebaju dobiti posebnu nagradu. Zamislite da kroz noć nekoliko puta otkopčavate i zakopčavate gumbiće zbog dojenja.

12.
Odaberite pedijatra koji prima kartice jer ćete uz sve dodatne troškove jedva imati novca za cjepivo.

13.
Čak i kada je novorođenče uz vas, pronaći će se neki pametnjaković koji će vam dobronamjerno reći da imate još puno posla do ravnog trbuha.

14.
Sigurno ćete dobiti savjet da organizirate čuvanje djeteta kako biste mogli izaći van sa suprugom i raditi na braku. Da, čuvanje bi vam dobro došlo, ali da se suprug i vi konačno pošteno naspavate.

15.
Putovanje s malom bebom je jako izazovno, ali znajte da ćete vi djetetu biti puno zanimljiviji od bilo koje igračke. Oboružajte se živcima!

16.
Kao i većina odraslih, niti beba ne zna uvijek reći što želi pa i za to morate imati strpljenja i pokazivati na svaku stvar u stanu dok ne čujete usklik oduševljenja.

17.
Nošenje djeteta u nosiljci pomalo podsjeća na težinu iz posljednja tri mjeseca trudnoće.

18.
Otiđite na večeru kao čovjek prije nego što rodite. Kasnije ćete jesti bez stolice u bilo kojoj prostoriji u stanu u kojoj ćete imati tri minute mira.

19.
Do kraja prve djetetove godine života vaša tolerancija prema slatkišima, gledanju TV-a ili bakterijama će se drastično povećati i nema ništa nenormalno u tome.

20.
Ne brinite se oko faza kada ne možete zamisliti da ste opet trudni ili mrzite dječja kolica – one su kratkoročne. Srećom pa dugoročne faze poput ljubavi i smijeha ostaju za cijeli život.