IZBJEGNITE STRES

Spremate se na godišnji odmor? Ovi zlata vrijedni savjeti za pakiranje uštedjet će vam i vrijeme i živce

21.07.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Godišnjem odmoru i odlasku na ljetovanje svi se itekako veselimo, no postoji nešto od čega mnoge pri samoj pomisli hvata nervoza - pakiranje

Ako ste i vi među onima koji jedva zatvore kofer i na kraju uvijek završe ljetovanje s gomilom odjeće koju uopće nisu nosili, onda će vam ovih pet savjeta za pakiranje itekako pomoći.

Kako se približava datum odlaska na ljetovanje, tako raste glavobolja oko pakiranja.

Iako su neki već, niti ne sumnjamo u to, dobro svladali tehnike sad već svjetski poznate Japanke Marie Kondo za uštedu prostora posebnim načinom pakiranja odjeće, donosimo još četiri vrlo korisna savjeta koja vam mogu pomoći:

1. Odaberite odjeću načinjenu od tankih materijala

Lan, pamuk, svila… Osim što su poznati kao udobni za nošenje, posebno ljeti, ovi su materijali i ultralagani. Pritom mislimo na odjeću koju možete nositi na više načina: npr. kvalitetan pareo može se transformirati u haljinu, pa čak i u mini ili maksi suknju. A ako putujete zrakoplovom, ovo je odličan način i da vaga ne pokaže da ste prekoračili dopuštenu kilažu.

ANA DE ARMAS

Zanosna Kubanka kakvu još nismo vidjeli: Crvenim tepihom dominirala u stajlingu inspiriranim muškim ormarom

Pogledaj galeriju

2. Ne pretjerujte s količinom obuće

Slažemo se da su one seksi ljubičaste mule natikače sa šljokicama vraški zavodljive, no osim što će vas jako boljeti stopala dok ste u šetnji, možda ćete ih obuti jednom. Dobar je savjet odustati od ekstravagantne obuće i odlučiti se za klasičnije modele poput npr. univerzalnih crnih natikača ili onih u boji kože. Ubacite svakako i japanke ili popularne natikače ravnih potplata, poput megaudobnih modela Birkenstocka.

3. Odaberite kozmetičke proizvode u mini formatu

Putni neseser svedite na minimum, a dobra je ideja uzeti putne varijante kozmetičkih proizvoda bez kojih ne možete. Osim toga, na odmoru ste i doista nema potrebe za teškim puderom, sjenilima, hrpom bronzera... Što se tiče make upa, dobro će vam doći vodootporna maskara i proizvodi '3 u 1' koji se mogu nanositi, kao i ruž za usne, rumenilo i sjenilo. S druge strane nikako ne zaboravite na kremu za lice i tijelo s visokim faktorom zaštite od sunca i, naravno, sve za njegu kože nakon sunčanja.

4. Birajte odjeću neutralnih tonova

Sjajna ideja je ponijeti na ljetovanje komade koji su zahvalni za kombiniranje, npr. bijeli T-shirt ili košulju, crnu haljinu ili suknju jer idu uz sve što imate u ormaru, a nećete imati problema oko slaganja stajlinga. I naravno, primijenite metodu slaganja odjeće u rolice Marie Kondo, jer učinkovito štedi mjesto u putnom koferu.

5. Modne dodatke svedite na minimum

Nekoliko sunčanih naočala, tri šešira, nekoliko velikih ogrlica? Modne dodatke koje obožavate svedite na minimum jer posve su vam dovoljni jedan šešir i jedne sunčane naočale. Držite se jednog dodatka i nećete požaliti.