GASTRO METROPOLA

Spoj vrhunskog jazza, koktela i hrane: Mjesto koje u Kopenhagenu ne želite zaobići

30.05.2025 u 16:26

Bionic
Reading

Život je dosta sličan jazzu..., najbolji je kad je improviziran, rekao je jednom prigodom slavni George Gershwin. No, ako to vrijedi za jazz, ne vrijedi u svijetu ugostiteljstva. Teško da bi itko poželio uživati u improviziranim jelima ili koktelima, pa tako svaki jazz klub ili bar koji ima takvu ponudu mora biti svjestan dijametralne razlike između jazz glazbe i hrane i pića.

Jedno od takvih mjesta je Epicurus, dugo očekivani jazz klub koji se 23. travnja otvara u Kopenhagenu. Kulinarska i glazbena atrakcija u srcu danske prijestolnice okuplja gastronomsku elitu i majstore miksologije i spaja ih s velikanima svjetske jazz scene.

Epicurus je, inače, suradnja Sir Nielsa Lan Dokyja, plemićki tituliranog jazz pijanista, skladatelja i producenta, Larsa Seiera Christensena, stalnog pokrovitelja kulinarskih umjetnosti, suvlasnika slavnog restorana Geranium s tri Michelinove zvjezdice (broj 1 liste 50 najboljih svjetskih restorana 2022) i Alchemista s dvije Michelinove zvjezdice, te Madsa Bøttgera, ugostitelja Dragsholm Slot Gourmeta s jednom Michelinovom zvjezdicom.

Fuzija kulinarskog umijeća, majstorstva miksologije i jazza

Tu iznimnu ekipu upotpunjuje još i Rasmus Shepherd-Lomborg, vizionarski danski poduzetnik iz svijeta barova koji je osnovao Ruby, revolucionarni koktel bar koji je pokrenuo koktel renesansu u Kopenhagenu i šest puta bio uvršten na popis 50 najboljih svjetskih barova. Shepherd-Lomborg nedavno je osnovao i Victory CPH, koktel bar na krovu jedne zgrade u Kopenhagenu, koji poslužuje gazirane highballse, ledeno hladne martinije i druge klasične i inovativne koktele.

Nazvan po starogrčkom filozofu Epikuru, jazz klub obećava izvanrednu fuziju kulinarskog umijeća, majstorstva miksologije, dizajna interijera i jazz virtuoznosti. Epikur je zagovarao potragu za srećom kroz zadovoljstvo i naglašavao značaj prijateljstva, filozofsko razmišljanje i obogaćujuću ulogu hrane i kulture u potpuno ispunjenom životu.

U Epicurusu će se moći doživjeti nezaboravne večeri uz nastupe ponajboljih svjetskih jazz glazbenika u intimnom, luksuznom okruženju. Gosti će doživjeti multisenzorno putovanje koje utjelovljuje epikurejske ideale profinjenog užitka i kulturnog obogaćivanja, gdje se izvrsna hrana, inovativni kokteli i jazz svjetske klase spajaju kako bi stvorili neusporedivo okruženje za povezanost, inspiraciju i zadovoljstvo.

Epicurus
  • Epicurus
  • Epicurus
  • Epicurus
  • Epicurus
  • Epicurus
    +13
Epicurus Izvor: Epicurus / Autor: Promo

'U Epicurusu nam je cilj nanovo osmisliti repertoar jazz standarda, koji je ostao uglavnom nepromijenjen već više od pola stoljeća. Sva naša glazba sadržavat će ekskluzivne projekte, nudeći jedinstvene prezentacije koje se ne mogu doživjeti nigdje drugdje. Ti će nastupi predstaviti međunarodno priznate glazbenike, spajajući originalne skladbe s inovativnim interpretacijama jazz klasika, pa čak i transformirajući suvremene pop hitove u buduće jazz standarde', kaže glazbeni producent Sir Niels Lan Doky.

Međunarodna ekipa s vrhunskim tehnikama

Kokteli u Epicurusu jednako su transformativni kao i glazbeni program. Predvođen bivšim glavnim barmenom Alchemista Michaelom Hajiyiannijem, međunarodna ekipa koristi vrhunske tehnike za stvaranje modernog doživljaja koktela. Svako piće predstavlja iznimne sastojke u inovativnim kontekstima, spajajući avangardnu ​​kreativnost s ugodno poznatim.

Nadalje, restoran u Epicurusu slavit će zadovoljstvo iznimnom kuhinjom i doživljajima. Njegova nedogmatična nordijska kuhinja, nadahnuta francuskom tradicijom, sadrži profinjena, iskrena jela spravljena od sezonskih namirnica iz dvorca Dragsholm i njegove okolice. Gosti se dočekuju toplim gostoprimstvom u opuštenom, ali elegantnom okruženju, jazzom svjetske klase i inovativnom miksologijom.

Interijer Epicurusa sjajno je osmislio renomirani dizajnerski dvojac GamFratesi, čiji majstorski pristup i posvećenost detaljima definiraju izniman prostor. Uz pažljivo odabrane materijale i prirodne teksture, dizajn naglašava profinjenost i udobnost. Više od samog mjesta događanja, Epicurus stvara intimno okruženje koje potiče skladnu vezu između ljudi i njihove okoline.

Petkom i subotom, nakon posljednjeg jazz nastupa, svi su gosti dobrodošli ostati na druženju koliko god im odgovara, s obzirom da Epicurus radi do kasno u noć. I tada su na izbor ponuđena à la carte pića i mogućnosti manjih jela tipičnih za barove, popraćenih glazbom s jazz i soul vinilnih ploča, odabranim iz osobnih kolekcija Petera Stenbæka i drugih cijenjenih glazbenih stručnjaka koji su prijatelji kuće.