TO NISMO OČEKIVALI

Šokantna otkrića o muškarcima i seksu

11.11.2013 u 15:21

Bionic
Reading

Uobičajeno je vjerovanje da su žene te koje glume u seksu, ali najnovije otkriće opasno urušava sve u što smo vjerovali

Mislite da su samo žene te koje glume orgazme? Razmislite dobro još jednom, jer najnovije istraživanje otkriva da orgazme zapravo češće glume muškarci! Istraživanje Australia's The Sunday Telegrapha, u kojem je sudjelovalo više od 1.200 ispitanika, pokazuje da 23 posto muškaraca glumi orgazam - i to iskreno priznaju. Isto to čini 20,6 posto žena.

No to nije sve što muškarci glume. Kako pokazuje istraživanje, muškarci će puno češće tijekom seksa izjaviti 'volim te' iako to ne misle. To će učiniti 25,4 posto muškaraca te svega 6,1 posto žena.

Muškarci lažu u još jednoj stvari – 32,5 posto njih priznaje kako glume da su u seksualnom raspoloženju iako nisu. To isto čini svega 19,9 posto žena. Ova otkrića do temelja su poljuljala sve ono što se vjerovalo o muškoj spolnosti.

'I muškarci glume, i to zbog istih razloga zbog kojih to čine i žene. Najčešće da ugode egu svoje partnerice, da ne povrijede njezine osjećaje ili da jednostavno nakon akcije mogu zaspati i odmoriti se', objasnila je Debby Herbenick iz Centra za promociju spolnog zdravlja (Centre for Sexual Health Promotion).